Sport

2010.09.09. 12:16

Bundabotrány - Elutasították a DVSC játékosainak fellebbezését

Budapest - Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elutasította a DVSC két játékosának, Mészáros Norbertnek és Vukasin Poleksicnek beadványát, így érvényben marad a futballisták eltiltása.

MTI

A hátvéd Mészárost 2011 végéig, a kapus Poleksicet pedig 2012. június 30-ig tiltotta el június 24-én az UEFA fegyelmi bizottsága, miután a testület szerint nem tettek eleget a jelentési kötelezettségüknek, amikor megpróbálták őket megvesztegetni. A montenegrói Poleksic arra hivatkozott fellebbezésében, hogy a kísérletet elhárította, továbbá bizonyítottan nem történt semmiféle fogadási csalás. Mészáros azt kívánta igazolni a feljebbviteli eljárásban, hogy egyáltalán nem került kapcsolatba mérkőzést befolyásolni szándékozó személyekkel.

A hajdúsági csapat honlapján jelzi, hogy a fellebbviteli bizottság a szerdai tárgyaláson tanúként meghallgatta az együttes három játékosát, Dombi Tibort, Kiss Zoltánt és Djordje Panticot is. 

"Ezt követően született meg a sajnálatos döntés, amelyet egyetlen tanú vallomására alapozva hozott meg a fegyelmi bizottság" - áll a klub közleményében, amelyben az is szerepel, hogy a két játékos és ügyvédeik döntik el, a lausanne-i székhelyű Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulnak-e vagy sem.

A DVSC azt is kiemeli, hogy nem maga a klub, hanem a futballisták adtak be fellebbezést, mivel az egyesület nem érintett az ügyben.

A UEFA szerint a játékosok a Fiorentina elleni 2009. október 20-i, Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtt nem tettek eleget bejelentési kötelezettségüknek. A Puskás Ferenc Stadionban rendezett találkozót 4-3-ra nyerte meg az olasz csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!