Sport

2010.09.08. 02:32

Nyolc csúcsot akar

Veszprém-Gyulafirátót - Saját teljesítményét az örök elégedetlenek kritikájával illeti. Azt mondja, őt ez hajtja előre - állandóan jobb időre vágyni a meglévőnél. Ugyan Csanádi Jánosné szenior úszóbajnok magyar csúcstartó hét számban is, de azt nehezen viseli, hogy a nyolcadikban elvették tőle a rekordot. Mindenképpen visszaszerezné ezt a csúcsot is.

B. Virág Rita

Göteborgban rendezték meg a szeniorok úszóvilágbajnokságát, ahol a gyulafirátóti Csanádi Jánosné is részt vett, három számban állt rajtkőre. A svéd vetélkedőre összesen 45 ország mintegy hatezer sportolója nevezett, hazánkat 50 fős küldöttség képviselte.

Csanádi Jánosné, Magdi 50 gyorson hetedik, 50 mellen nyolcadik helyezést ért el, míg 100 mellen tizenharmadik helyezést szerzett a 60-65 évesek között. Valamennyi számban 50-60 fős mezőny gyűlt össze, és természetesen a japán, amerikai, ausztrál úszónagyhatalmak képviselői sem hiányoztak.

- Meglehetősen zord körülmények fogadtak bennünket Svédországban. Egy nyitott és egy fedett medencében versenyeztünk, és például nekem egyáltalán nem volt szerencsém a beosztással, mert mindhárom számomban kint kellett úsznom. Délelőtt alig 14 Celsius-fok várta az előfutamok mezőnyét, aztán pillanatok alatt felszökött 25 fok fölé a hőmérő higanyszála és a délutáni döntőkig ott sültünk a napon - mesélte Magdi. A szenior úszónő egyáltalán nem volt elégedett a svédek szervezésével, minden téren többet várt az északiaktól és önmagától is.

Egyik számban sem úsztam meg a legjobb időmet, azokkal dobogóközelben lehettem volna, de a körülmények a többiek dolgát is megnehezítették. Elégedetlen vagyok, noha bárkivel beszélek, mindenki gratulál. Szerintem engem ez a maximalizmus hajt előre - vélekedett.

Kiderült, jövőre a Krím-félszigeten, Ukrajnában rendeznek Európa-bajnokságot. Magdi szeretne részt venni rajta, de azt még nem tudja, milyen számokban. Azt hangsúlyozta, addig még rengeteg feladat vár rá.

Magdi hét számban csúcstartó, azért nem nyolcban, mert a vébén 200 pillangón Kertész Zsuzsa két tizeddel elhódította tőle a rekordot. 

- Nem tudok ebbe belenyugodni, most azért edzek, hogy visszaszerezzem az elsőségemet. Legközelebb november első hétvégéjén versenyzek Hódmezővásárhelyen, akkor szeretnék új csúcsot úszni.

Csanádi Jánosné 200, 400 és 800 méteres gyorsúszásban, 50 és 100 mellen, 400 vegyesen, valamint 100 pillangón tartja a magyar rekordot. Mivel Veszprém megyében nem működik olyan klub, ahol szenior úszókkal foglalkoznak, ezért a Tótkomlósi Rozmárok SE tagja, máskülönben a Veszprémi Rendőr Sportegyesület is támogatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!