Sport

2010.11.26. 15:37

Bányász kontra KK Ajka

Ajka, Várpalota - A férfi kézilabda NB IB-ben megyei rangadót rendeznek, ahol a Várpalotai Bányász SK fogadja a Le Belier KK Ajkát szombaton 17 órai kezdettel.

B. Virág Rita

A várpalotaiak edzőváltáson estek át, Török Lajos lemondása után a hátralévő három őszi fordulóban Szoboszlay Istvánt bízták meg a csapat vezetésével.
- Nagyon meglepődtem Török Lajos távozásán, mert szerintem nagyon jó szakmai munkát végzett. Azonban bizonyára történt közte és a csapat között valami, ami arra a döntésre ösztökélte, hogy menni kell. Ebbe már nem láthatunk bele - vélekedett a megbízott edző.

Szoboszlay István hozzátette, elsődleges feladatának azt tekinti, hogy az utóbbi négy fordulóban elszenvedett vereség után le vegye a győzelmi kényszer okozta terhet a fiúk válláról.
- Ha sikerül felszabadultan kézilabdáznunk, úgy szerintem mindhárom meccset nyerni tudjuk. Az Ajka ellen szeretnénk megkezdeni a jó sorozatot. A fürediektől kölcsönben szereplő Szöllősi Balázs együttese KEK mérkőzései miatt nem szerepel szombaton, ezért három kapussal vágunk neki a szomszédvári rangadónak. Remélem, a háromból legalább egy elkapja a fonalat, ugyanis az utóbbi hetekben ezen a poszton nagyon gyengék voltunk - összegzett.
Kaló Sándor, a KK Ajka szakvezetője úgy fogalmazott, ugyanúgy készültek, mint bármelyik másik bajnokira.

- Szeretnénk folytatni az eddigi remek idegenbeli szereplésünket - mondta az edző, utalva arra, hogy az Ajka eddig valamennyi győzelmét az ellenfelek otthonában szerezte.
- Biztos vagyok benne, hogy Várpalotán az edzőváltás után minden játékosban ég majd a bizonyítási vagy. A két csapat már nem tud sok újdonsággal szolgálni a másiknak. Harcos és reményeim szerint a végső dudaszóig izgalmas összecsapást vívunk, ahol a keretünkből a részleges bokaszalag szakadást szenvedő Ignácz Krisztián biztosan hiányzik - tette hozzá az ajkaiak vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!