Sport

2011.01.05. 15:39

Módosíthatnak a szabályzaton

Budapest - A Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője szerint a NOB módosíthatja azt a határozatát, amellyel az olimpiáról kizárja a doppingvétség miatt hat hónapnál hosszabb időre eltiltott sportolókat.

MTI

Tiszeker Ágnes doktor annak apropóján mondta ezt szerdán, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hovatovább két és fél éve született, a doppingvétséget a korábbiaknál szigorúbban büntető döntése mostanra érte el Magyarországot: a sportélet egyik vezető témájává nőtte ki magát a kérdés, hogy ott lehet-e a londoni olimpián a birkózó-világbajnok Kiss Balázs, illetve az Eb-bronzérmes úszó, Szepesi Nikolett.
 
A NOB 2008 nyarán hozott határozatában kimondta: az olimpián nem vehet részt olyan versenyző, akit az előző négy évben doppingvétség miatt legalább fél esztendőre eltiltottak.
 
A szabály az év július elsején lépett életbe, s e szerint nem lehet ott az indulók között az egy évre elmeszelt Kiss Balázs, akinek szervezetében tiltott szer nyomaira bukkantak, illetve Szepesi Nikolett sem, aki azért lett elmarasztalva, mert az egyszer már visszavonult úszónő pályafutásának újrakezdését elfelejtette időben bejelenteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!