Sport

2011.06.14. 11:30

Két veszprémi arany Balatonfüreden

Balatonfüred - A füredi triatlonok történetének legsikeresebb versenyét rendezték meg a pünkösdi hétvégén, ahol remek veszprémi eredmények is születtek.

B. Virág Rita

A VI. Füred Triatlon az elit országos bajnokság és a Triatlon Tour második fordulóját jelentette, ahol természetesen nemcsak profi, hanem amatőr sportolók is rajthoz állhattak. Összesen 230 versenyző nevezett a rangos eseményre, 40 profi és 190 amatőr.

A viadalt megelőzően családi és céges váltók csaptak össze, nekik 200 méter úszás, négy kilométer kerékpározás és egy kilométer futás volt az előírt penzum. A famíliák között végül a veszprémi Dely család a második lett, Tamásék Zircről pedig bronzérmet érdemeltek ki. A céges indulók közül a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) váltója bizonyult a legjobbnak.

Kellemes nyár eleji időben vágott neki az elitmezőny az 1500 méter úszásnak, közel 40 kilométer bringázásnak és 10 kilométer futásnak.

A szervezők tanulva az előző esztendők bakijaiból most semmit sem bíztak a véletlenre, száz rendező segítette a mezőnyt, biztosította az útvonalat.

Az elit férfiak versengését végül Pocsai Balázs nyerte (Debrecen) 1:49:27-es idővel, míg a nőknél a világbajnok Csomor Erika (Budaörs) diadalmaskodott 2:04:46-os eredménnyel. Az amatőröknél két veszprémi is a dobogó legfelső fokát foglalhatta el. Az A40-44-es korosztályban Rácz Adél nyert 2:40:05-ös idővel, míg az A55-59-es kategóriában Fügi Andrea 3:38:31-gyel végzett az élen. Az A35-39 korosztályban Angerham Tünde második (2:46:54), Tamás Ivett pedig harmadik (2:48:01) lett.

Fodor András, az erőpróba egyik főszervezője kihangsúlyozta, az önkormányzat anyagi és dologi segítsége, a művelődési ház, valamint a BYC és a Radnóti iskola támogatása nélkül nem tudtak volna ilyen sikeresen megfelelni a magas elvárásoknak. Külön kiemelte a Nagy Zoltán százados vezette rendőrcsapat kiváló munkáját.

Fodor András hozzátette, az ob ideje alatt tárgyalásokat folytattak a Magyar Triatlon Szövetség vezetőségével és továbbra sem tettek le arról, hogy Balatonfüred bekerüljön a nemzetközi versenynaptárba is. Szeretnének a közeljövőben legalább Európa Kupát, de akár világbajnokságot szervezni a tóparti városban.

Az is a tervek között szerepel, hogy jövőre három állomásos Balaton-felvidéki triatlon sorozatot indítanak, természetesen az egyik helyszín Füred lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!