Sport

2011.09.16. 09:25

Címvédő kontra listavezető

Megyei körkép - A megye I-es futballmezőny ezen a hétvégén leginkább az úrkúti pályára figyel, ahol a jelenleg a második helyen álló címvédő csap össze az idén eddig hibátlanul menetelő listavezetővel. Nagy derbire van kilátás. Beharangozó.

Horváth Gábor

Balatonfűzfőn, Alsóörsön és Péten szombaton, a többi pályán pedig vasárnap rendeznek mérkőzést a labdarúgó megyei első osztály ötödik fordulójában. A kezdési időpont 15 óra.

Fűzfői AK (13.)-Sümeg VSE (14.): Alsóházi rangadó, már ha lehet így fogalmazni négy forduló után. A fűzfőiek az előző héten megszerezték első pontjaikat, a Sümeg viszont még mindig anélkül áll. Tippünk: 1, X.

Alsóörs SE (7.)-Gyulafirátót SE (9.): A Balaton-partiak ebben az idényben mindkét hazai meccsüket megnyerték, így most is esélyesek. Főként, ha a Gyulafirátót idegenbeli mérlegét is számba vesszük: két találkozó, két 3:1es vereség. Tippünk: 1.

Péti MTE (8.)-Herendi Porcelán SK (12.): Két siker után legutóbb simán kapott ki (0:4 a Devecser ellen) a Pét, amely ennek ellenére esélyesebbnek tűnik az előző két fordulóban alaposan visszeső herendieknél. Tippünk: 1, X.

Csetény SE (6.)-Ugod SE (11.): Egyelőre úgy tűnik, hogy mindkét csapatnál hátrányt jelent a hazai pálya, legálábbis, ha a legutóbbi eredményekből indulunk ki. Ez alapján az ugodiak a pontok várományosai, de mi nem hisszük, hogy az USE győzni tud Csetényben. Tippünk: 1, X.



Úrkút SK (2.)-Öskü MFC (1.):  Kétségkívül ez a találkozó a forduló legnagyobb rangadója. A listavezető mind a négy idei meccsét megnyerte, 14 gólt rúgott és csak kettőt kapott. A címvédő Úrkút statisztikája (három siker, egy vereség, 12:4es gólkülönbség) valamivel szerényebb, de a hazai környezet ezt biztosan kiegyenlíti. Háromesélyes a meccs.

Ajka Kristály (5.)-FC Zirc (3.): Szintén érdekes mérkőzésre van kilátás. Az eddig három találkozót lejátszó zirciek még hibátlanok, s az előző fordulóban ugyanúgy 4:0 arányban nyertek, mint a három sikerrel és egy vereséggel álló Kristály. Tippünk: 1, 2.

Tapolca VSE (10.)-Devecser SE (4.): Egyértelműen a legutóbbi három meccsüket behúzó devecseriek a találkozó esélyesei, ennek ellenére a Tapolca hazai pályán, taktikus játékkal megszorongathatja a vendégeket. Tippünk: 2, X.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!