Sport

2011.09.21. 18:33

Várva várt pillanat a veszprémi futsal történetében

Veszprém - Megkezdi szereplését a megyeszékhely nemrég alakult futsalcsapata, amely a hétfőn este esedékes első fordulóban a Szombathely otthonában lép pályára. Az 1. Futsal Club Veszprém nagy becsvággyal készül története első hivatalos mérkőzésére és szezonjára.

Horváth Gábor

Nyilvánvaló volt, hogy az utóbbi időszakban az ország több pontján is komoly népszerűséget felszedő futsal hamarosan Veszprémet is meghódítja. A bakonyi megyeszékhelyen ugyanis igencsak vevők a kispályás focira, amely régóta az egyik legnépszerűbb sportág, illetve időtöltés a városban. Éppenséggel ebből próbál meríteni a nyáron megalakult és most az NB II nyugati csoportjában elinduló csapat.
 
- A terv az volt, hogy összehozzunk egy jó társaságot, olyat, amely veszprémiekre épül. Ez többé-kevésbé sikerült is, hiszen az együttes magját egykori tarexesek (korábbi igencsak sikeres veszprémi kispályás focicsapat - a szerk.) alkotják, melléjük pedig tehetséges fiatalokat igazoltunk - mondta el lapunknak Németh Gábor, aki Tóth Gáborral közösen irányítja az alakulatot.

Az újonc edzője megjegyezte: a céljuk az, hogy egy-két esztendőn belül kiharcolja a feljutást, azaz az első osztályban szerepeljen az együttes.

- A mezőnyt nem ismerjük, így egyelőre nem tudom, mire lesz elég a tudásunk. A felkészülés alatt megcsináltuk azt, amit elterveztünk, de sok munka vár még ránk. Az első kör után okosabbak leszünk. Egy-két csapat felfelé kilóg a mezőnyből, ők régóta űzik ezt a sportágat, míg mi csak nemrég indultunk. Két játékosunknak van futsal-múltja, a többiek a kispályás focit űzték. A keretünket jelenleg 17-en alkotják, de nyitott a dolog, mi is folyamatosan figyeljük a veszprémi bajnokságot.

Németh Gábor az első fordulóval kapcsolatban kiemelte: nagyon reménykednek a jó indulásban, amely meghatározhatja a szezon jelentős részét. - A felkészülés alatt sok sikerünk nem volt, igaz, komoly csapatok ellen játszottunk. Most bízunk az eredményes rajtban.


Rajt izgalommal és önbizalommal
 
- Az egyesület megalakulása óta erre a pillanatra várnak a vezetők, játékosok, támogatók és a szimpatizások. Egészséges izgalommal és megfelelő önbizalommal készül bemutatkozására az együttes - fogalmazott Rajki Tamás, az 1. Futsal Club Veszprém elnöke. A csapat hétfőn este nyolc órakor Szombathelyen kezdi az idényt, első hazai mérkőzésén pedig október harmadikán a Dupont FC-t fogadja. A veszprémiek otthona az egyetemi munkacsarnok lesz, ahol az összes bajnoki találkozó 18 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!