Sport

2011.10.21. 14:02

Kristály(tiszta) cél: legyőzni az éllovast

Megyei körkép - Négy kiemelt rangadót is találtunk a labdarúgó megyei első osztály tizedik fordulójának programjában. Az élmezőnyben kettő, a középmezőnyben, illetve az alsóházban egy-egy derbit rendeznek hétvégén. Beharangozunk.

Horváth Gábor

A Zirc-Pét meccs kivételével mindegyik találkozót vasárnap rendezik a hétvégén. Az egységes kezdési időpont 13.30.

FC Zirc (6.)-Péti MTE (8.): Kissé váratlanul szenvedett vereséget legutóbb a Fűzfő otthonában a Zirc, amely még így is az élmezőny tagja. A pétiek eddigi mérlege épp ötvenszázalékos. Tippünk: 1, X.

Ajka Kristály (4.)-Úrkút SK (1.): A forduló egyik leginkább várt mérkőzésén (első számú rangadó) a sorozatban háromszor nyerő éllovas látogat a kétmeccses szünet után legutóbb ismét győzelmet ünneplő Kristály otthonába. Az ajkaiak két hete változatos küzdelemben (4:5) búcsúztak el hibátlan hazai mérlegüktől. Tippünk: 2, 1.

Peremarton SE (14.)-Fűzfői AK (12.): Az alsóházi rangadó (negyedik számú derbi) két érdekessége, hogy a Fűzfő olykor kiemelkedő eredményeket produkál, a peremartoniak pedig legutóbbi két hazai meccsükön veretlenek maradtak. Tippünk: X, 2.

Öskü MFC (2.)-Herendi Porcelán (11.): A múlt héten sorozatban harmadik döntetlenjét játszotta az Öskü. Valószínűleg az egy pontra pályázik a Herend is, amely ebben a szezonban még nem nyert idegendben. Tippünk: 1, X.

Ugod SE (9.)-Tapolca VSE (10.): A forduló harmadik számú derbije. A győztes nagyot léphet előre, míg a vesztes a kiesőzóna irányába mozdul. A tapolcaiak két hete, Öskün megmutatták, hogy idegenben is képesek pontot szerezni. Tippünk: X.

Gyulafirátót SE (5.)-Devecser SE (3.): A játéknap második számú rangadója. Mindkét település csapata összeérett erre az idényre. A hazai pálya előnye a gyulafirátótiaké, akik ugyanakkor idén okoztak már otthonukban negatív meglepetést. Tippünk: 1, 2.

Csetény SE (7.)-Alsóörs SE (13.): A csetényiek eddig dupla annyi pontot szereztek, mint az egy meccsel többet játszó Alsóörs. Nem véletlen: a Balaton-partiak októberben minden találkozójukon alulmaradtak, a múlt héten szabadnapos csetényi csapat ennél jobb formát mutat. Tippünk: 1.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!