Sport

2011.10.19. 17:25

Olasz módi kellene ide!

Tapolca - Bokasérülése miatt nem vehetett részt a nemrég véget ért olaszországi vívóvébén Rédli András. A tapolcaiak válogatott párbajtőrözője megosztotta velünk észrevételeit a magyar csapat szempontjából összességében gyengén sikerült viadallal kapcsolatban.

Horváth Gábor

- Szörnyű volt kívülről nézni, ugyanakkor nagyon izgalmas is - mondta Rédli András a magy-ar párbajtőr- válogatott világbajnoki szereplésével kapcsolatban. A Boczkó Gábor-Imre Géza-Somfai Péter-Szényi Péter alkotta négyes szerezte a magyar vívóválogatott egyetlen érmét az olaszországi vb-n.
 
- Nagyon jól vívtak a srácok a franciák elleni döntőben. Szoros volt a meccs, és utólag örülni kell az ezüstnek, mert akkor ott biztosan nem örült egyikük sem. Összességében várakozáson aluli volt a vb-szereplés, azonban büszke vagyok, hogy a párbajtőr fegyvernem megint odatette magát - elemzett a tapolcai sportoló, aki megjegyezte: úgy látta, hogy a válogatott legtöbb tagja görcsösen állt pástra a háromszoros pontot érő olimpiai kvalifikációs versenyen. 

- A felkészülés jól sikerült, abban nem volt hiba. Azt a mentalitást kellene felvennünk, ami az olaszokat jellemzi. Ők könnyedén, lazán kezelik az ilyen helyzeteket, és szinte várják, hogy vívhassanak. Doppingolja őket a tét.

Rédli András kiemelte: bár az olimpiai részvétel néhány vívótól és csapattól távolabb került, tavasszal lesz még esély a javításra. (A férfi párbajtőrözőknél Imre áll ebből a szempontból a legjobban, rajta kívül Boczkó vívhatja ki a londoni részvételt, a 2012-es ötkarikás játékokon csapatviadalt nem rendeznek.)
 
- Kulcsár Győző szövetségi kapitány az utolsó napon döntötte el, hogy nem én utazok a vb-re. Ez még ma is fáj, ha rágondolok. Úgy érzem, megálltam volna a helyem. Két és fél héttel a bokaszalagszakadásom után kezdtük a felkészülést Tatán. Mindent megtettem a felgyógyulás érdekében, azt gondolom, ha nem sikerült felépülnöm, akkor ez senkinek sem sikerülhet ennyi idő alatt - tette hozzá a vívó, aki a novemberi válogatón és az azt követő országos bajnokságon már ismét pástra állhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!