Sport

2011.11.21. 19:45

Bravúr itt, fiaskó ott

Sümeg, Újpest - Míg a Sümegi RE férfi alakulata már-már megalázó vereséget szenvedett a Dunaferrtől hazai pályán, addig a Veszprémi Egyetem SC női gárdája óriási meglepetésre idegenben nyert a nemzetközi kupainduló Újpest otthonában az NB I-es röplabda bajnokság hétvégi fordulójában.

B. Virág Rita

Sümeg_Dunaferr
0:3 (-7, -15, -17)
Sümeg, 300 néző. V.: Éva, Adler. Sümegi RE: Puspán, Cziczó, Soós, Kaposi, Németh Z., Petre. Csere: Horváth (liberó), Bedőcs, Lakics, Gerencsér. Edző: Fehér Tibor.

A kezdő sípszó felharsanása csak a vendégeket hozta lázba, finoman fogalmazva, a Sümeg az öltözőben maradt. Először 0:5-nél, másodszor pedig 4:14-nél kért időt Fehér edző, azonban az alapos fejmosás sem segített a tanítványain és ezzel el is dőlt az első játszma. A folytatásban 11:11-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, azonban ezt követően pontos nyitásokkal és gyors támadásokkal 14:11-re, majd 20:13-ra meglépett az Újváros és máris 0:2 állt az eredményjelzőn. A harmadik etapban ugyan rendre két-három ponttal vezetett a Dunaferr, azonban Tomanóczy mester ezt megelégelte, időkérésen rendezte a sorokat és a következő pillanatban csapata állva hagyta a vendéglátókat (16:13 után 19:13) és végül 0:3-ra megnyerte a mérkőzést.

A Sümeg gyengén, akarat nélkül röplabdázott, ami már-már megalázó vereséget eredményezett.
Fehér Tibor: - Az eddigi leggyengébb teljesítményünket nyújtottuk, lelketlenül játszottunk. Ez a produkció a továbbiakban kevés lesz.

UTE_VESC
2:3 (-23, 21, -19, 10, -15)
Újpest, 100 néző. V.: Tillmann, Donkó. Veszprémi Egyetem SC: Tobak, Környei, Telek, Szelle, Földesi, Jezerniczky. Csere: Pintér (liberó), Varga, Dordzsceren, Molnár. Edző: Katona Péter.
A nemzetközi kupainduló UTE otthonában bátor támadásokkal és jó nyitásokkal kezdett a VESC és végig vezetve húzta be az első játszmát. A folytatásban észhez tért az UTE és bár jól mezőnyözött a Veszprém és remekül sáncolt, ennek dacára egalizált. A harmadik játékrész megint a Veszprémé lett: a kissé nagyképű házigazda nem találta a jól mozgó egyetemisták játékának ellenszerét. A negyedik felvonásban megint a hazaiak voltak kezdeményezőbbek, de látszott, a fáradó VESC inkább feladta a szettet és rápihent a mindent eldöntő, ötödik felvonásra. Az utolsó játszma óriási küzdelmet hozott, mindegyik fél csakis a biztos megoldásokat választotta. Az UTE 14:13-nál meccslabdához jutott, amit hárított a VESC és ezt követően két jó nyitással meglepetésre megszerezte a győzelmet.

Fantasztikus akarat, maximális hozzáállás, remek játék - a VESC minden dicséretet megérdemel.
Katona Péter: - Nagy akarattal, jól játszott mindenki. Gratulálok a lányoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!