Sport

2012.02.22. 06:50

Anyagi gondok nehezítik a röpisek edzéseit

Sümeg - Véget ért az alapszakasz a férfi röplabda NB I-ben, ahol a Sümegi RE alakulata a bennmaradásért kénytelen harcolni. A Debrecen elleni párharcot majd március végén rendezik meg.

B. Virág Rita

A Sümegi RE röplabdásainak nem sok babér termett az alapszakaszban, hiszen mindössze három győzelmet szerzett és tizenöt alkalommal kikapott, így a tabella kilencedik helyét foglalhatta el.
 
A klubról már az év közben kiderült, komoly anyagi gondokkal küzd, így a vidékről igazolt játékosok egy része "kikopott", míg mások csak a meccseken vettek részt, az edzéseket nem látogatták. Azt is megtudtuk, most sincs ez másképp, a veszprémi különítmény - Puspán, Cziczó és Németh E. - az elmúlt időszakban csak a bajnokikra utazott el, miután az egyesület több százezer forintos költségtérítésükkel tartozik és gyakorlatilag saját pénztárcájukból finanszírozták az eddigi sümegi utakat.

A szombathelyi légiósokkal azért más a helyzet, mert a január végén kinevezett edző, Gőczi István is a vasi megyeszékhelyről jár át, így ő megoldja ezeknek a játékosoknak a szállítását.

Talán mindezek ismeretében joggal merül fel a kérdés, hogy vajon ténylegesen szükség van-e Sümegen élvonalbeli röplabda együttesre, vagy egy kicsit túlvállalta magát a klub.

- Azt elmondhatom, hogy a jelenlegi játékosállomány érett az NB I-es tagságra, azonban az ismert okok miatt is, a meghatározó emberek edzéslátogatottsága nagyon kevés - kezdte Gőczi István szakvezető. 



- Heti két edzésünk van, ami eleve nagyon kevés, de a többség ezeken ugye nem vesz részt, csak a meccseken. Így pedig a velünk egy kaliberű csapatok ellen sem lehet elfogadható teljesítményt nyújtani, s akkor még a győzelemről nem is beszéltem. Ahhoz pedig, hogy az élcsapatok, a Kaposvár, a Kecskemét, vagy a Dunaújváros ellen ne legyen osztálykülönbségnyi differencia, ahhoz sokkal több munkára lenne szükség.

 
- Március végéig, a Debrecen elleni sorsdöntő párharcig már nem sok idő maradt rendbe szedni a csapatot.

- A játékosok ígéretet kaptak, hogy március végéig kiegyenlítik a tartozásaikat. Abban is megegyeztünk, hogy márciusban már mindenki lehetősége szerint igyekszik eljárni az edzésekre. A Debrecen hiába szerepelt nálunk gyengébben, nyilván mindent egy lapra feltéve harcol majd az NB I-es tagságért. Viszont mi is szeretnénk bennmaradni.

- Ha ez sikerül, akkor sem túl hízelgő a jövőkép.
 
- Jómagam is felvetettem a klubvezetőknek, próbáljunk meg másképp, a fiatalokra építve összehozni egy csapatot. Nálam több ügyes ifjú is bizonyította rátermettségét. Madár Máté, Bogdán Tamás, Lakics Bence, Apáti Bence, Molnár Péter, Soós András, Kocsondi Máté lehetne a jövő nagy sümegi alakulata. Jobban meg kellene becsülni a helyi játékosokat. Ettől függetlenül Puspánról és Cziczóról sem szabadna lemondanunk, de meg kell oldanunk az eddigi lehetetlen helyzetüket.

 


A sümegi közönség megérdemelné

Gőczi István azt is elmondta, sok helyen megfordult és dolgozott már, viszont a sümegihez hasonló, roppant lelkes közönséggel még sehol másutt nem találkozott. A tréner szerint, a helyi nézők igenis megérdemelnék az NB I-et. A társaságnak is ezt mindenképpen szem előtt kell tartani, amikor március 25-én hazai pályán lejátssza utolsó bajnoki találkozóját a Debrecen ellen. A visszavágót pedig március 31-én bonyolítják le. A két csata alapján dől el, melyik gárda marad NB I-es.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!