Sport

2012.03.23. 10:44

Házi versenyt tartott a Dózsa dzsúdóklub

Gyarmat - Szinte forr a tornacsarnok levegője. Kicsik és nagyok koncentrálnak, a küzdelem előtti feszültség tapintható. Aztán összecsapnak, győzzön a jobb, az ügyesebb.

Nagy Imre

- Ez az első háziversenyünk. Akkorára nőtt a klub létszáma, hogy a gyerekek és a felnőttek is igénylik a megmérettetést. Ez egy ilyen érzés - mutatja a jóleső bizsergést a kezén Dózsa József, a dzsúdóklub elnöke.

- Felnőttek, gyerekek együtt, apukák fehér övvel, mindenki itt van. Szponzoraink kupákat ajánlottak fel, ezt viheti haza a legeredményesebb versenyző, a legtechnikásabb lány és fiú és a legjobb szeniorversenyző is. Az első három helyezett éremben részesül, a negyedik oklevelet kap, senki nem megy haza üres kézzel. A célom egyértelmű: a dzsúdó  népszerűsítése - fogalmaz az edző. A verseny súlycsoportonként, korosztályonként zajlik, az ismert szabályok szerint.

- Az egyesületünkből nyolc fő vesz részt bírói tanfolyamon, a veszprémi diákolimpián vizsgázunk, ezért azt gondoltam, hogy a bírójelöltek a gyakorlatban is kipróbálhatják magukat. Ma ők segítenek az ítélkezésben. És hogy mennyire veszik komolyan a picik? Úgy felpörög bennük az adrenalin, hogy néha nehéz leállítani őket - mosolyog az edző.

- Mi ezt a mozgás öröméért csináljuk, a legfontosabb feladatom az, hogy a gyerekekkel és a felnőttekkel megszerettessem a mozgást. Volt olyan apuka, akinek majdnem egy évig tanítottam a szabadesést. Aztán amikor sikerült, onnantól úgy csinálta, hogy már szinte nekem fájt. Itt mindenki magának érzi a klubot - fogalmaz Dózsa József.

Remek a hangulat, a picik is  fegyelmezettek,  komoly küzdelmet vívnak, meglepően technikásak. Előbb az ellenfél, aztán a babzsákok repülnek, edző és tanítványa kacsint össze a győzelmet követően. Itt mindenki győztes, ki önmagát, ki ellenfelét is felülmúlva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!