Sport

2012.03.19. 18:39

Muamba már beszél

Egy barátja szerint már beszél Fabrice Muamba, a Bolton Wanderers játékosa, akinek szombaton, a labdarúgó FA Kupa negyeddöntőjében megállt a szíve a pályán, s azóta kritikus állapotban egy londoni klinikán kezelik.

MTI/AP

A futballista egyik barátja hétfőn azt mondta, hogy Muamba franciául és angolul és kimondott már néhány szót.

A játékost ápoló kórház korábbi közleménye szerint a futballista szíve már mindenféle segítség nélkül ver, emellett a lábait és a kezeit is mozgatni tudja. Mindazonáltal továbbra is folyamatosan szigorú megfigyelés alatt tartják, a kezelése pedig még hosszú ideig eltarthat.

Az egykori Zairében született, korábbi U21-es angol válogatott játékos a meccs 41. percében, a kezdőkör mellett zuhant a földre úgy, hogy senki nem volt a közelében. A bíró megállította a játékot, Muambát percekig próbálták a pályán újraéleszteni, majd hordágyon levitték. Howard Webb játékvezető minden futballistát lehívott, majd nem sokkal később bejelentették, hogy a találkozó nem folytatódik. A Tottenham Hotspur elleni mérkőzésen a Bolton kapuját a magyar válogatott Bogdán Ádám védte, az állás pedig 1-1 volt, amikor félbeszakadt a küzdelem.

A szombati eset miatt elhalasztották a Bolton soron következő, keddi bajnoki mérkőzését, melyen az Aston Villa lett volna az ellenfél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!