Sport

2012.10.06. 18:30

Kézilabda: az Úrkút célja a dobogó

Úrkút - A tavalyi női kézilabda megyei bajnokság győztese az idei évadban is a dobogóra vágyik. Az Úrkút mérlege eddig hibátlan, vasárnap pedig az előző idény ezüstérmese, az Alsóörs ellen is szeretné megőrizni makulátlan mutatóit.

Munkatársunktól

A korábban az NB I/B-s ajkai férfi kézilabdásokat is trenírozó Poór Tamás edzővel ünnepelhette fennállása első megyei bajnoki címét az Úrkút megyei bajnokságban szereplő női kézilabda együttese.

- Az igazsághoz tartozik, hogy csak tavasszal vettem át a lányokat Varga Szabolcstól, így ez a siker nemcsak az én érdemem - kezdte a tréner. - Szabolcs egyébként mind a mai napig velünk dolgozik, a korábbi remek kapus épp a hálóőrök felkészüléséért felel. Akkor az első négy hely valamelyikének megszerzése volt a cél, de higgye el, Úrkúton most senki sem szomorú azért, mert végül meg sem álltunk az aranyéremig.

Az Úrkút miután az elődöntőbe jutott előbb hazai pályán ikszelt az Ajkával, majd idegenben négy góllal nyert, így döntőt játszhatott az Alsóörssel. A fináléban aztán itthon és a Balaton-partján is győzött. A bajnoki címmel az úrkútiak jogot szereztek az NB II-es szereplésre, azonban a pályájuk nem felel meg a szabványnak, így nem indulhatnak a harmadik vonalban.

- Most először dolgozom női csapattal, de nagyon jó benyomásokat szereztem. Szorgalmasak, és látszik rajtuk, hogy akarnak fejlődni. Elfogadtak gyorsan, és kifejezetten jó kis társaság a miénk. Amíg ilyen jól érzem magam itt, addig szívesen maradok Úrkúton. Az elsődleges célunk, hogy minél magasabb színvonalon biztosítsunk sportolási lehetőséget az itteni hölgyeknek. Szerencsére a fejlődésre mindenki vevő - fogalmazott Poór Tamás.

Az Úrkút az idei bajnokságban is a dobogót célozta meg. Eddig két mérkőzést játszott, mindkettőt megnyerte, ma pedig rangadót játszik a tavalyi másodikkal, az Alsóörssel.

- A tópartiak az idei bajnokság legfőbb esélyesei. Szeretnénk azonban borsot törni az orra alá és megnehezíteni a dolgát. Szerintem igazi rangadó vár ránk - zárta az edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!