Sport

2012.12.26. 15:15

Orbán Évát választotta a MASZ az év női sportolójának

Veszprém - A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) Orbán Évát, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) kalapácsvetőjét választotta az év női sportolójának.

Napló

A magyar csúcstartó kalapácsvető az idén két világversenyen is képviselhette a magyar és a veszprémi színeket. A nyári, Helsinkiben megrendezett Európa-bajnokság kifejezetten jól sikerült számára, hiszen életében először jutott világversenyen döntőbe. Sőt, nemcsak egyszerűen bedobta magát a legjobbak közé, hanem nagyszerűen teljesítve a hetedik helyezést érdemelte ki a rangos finnországi megmérettetésen. Sajnos a londoni olimpia nem volt igazi sikertörténet, mert ott egyéni legjobbjától jócskán elmaradt és végül csupán a tizenhetedik helyen végzett az idei ötkarikás játékokon.

Orbán Éva visszatért az Egyesült Államokból Veszprémbe, és Zentai Tibor vezetésével folytatja pályafutását (Fotó: Gáspár Gábor)

Orbán Éva a szezon végeztével sokat hezitált pályafutása folytatásán. A kalapácsvető hazatért az Egyesült Államokból, sokat vívódott azon, hogy felhagyjon a profi sportpályafutásával és a munka világa felé forduljon, vagy belevágjon egy újabb ciklusba.
Végül a VEDAC dobó szakágának vezetője, Zentai Tibor meggyőzte, vállaljon még egy évet, próbálja meg vele a felkészülést, majd a versenyzést. Éva a minél eredményesebb idény érdekében nem sokat pihent az olimpia után, szinte azonnal belevágott az alapozásba. Erre nagy szüksége is volt, hiszen Zentai edző teljesen más módszerekkel készíti fel tanítványait, mint amit az USA-ban DanLange-nél megszokott.

Az évad krónikájához tartozik még, hogy a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) megválasztotta az év női sportolójának, ám a pápai születésű kalapácsvető nem vette át a díjat, jelezve, hogy 2012-ben nem érezte igazán a szövetség bizalmát. Úgy tűnik, a dolgok jobbra fordulhatnak, a MASZ-nál vették a lapot és ebben a kérdésben pozitív változásra számíthat a háromszoros olimpikon sportoló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!