Sport

2013.01.20. 14:53

Csata a lengyelek ellen

Csoportja harmadik helyén jutott tovább magyar férfi kézilabda-válogatott a spanyolországi világbajnokságon. Mocsai Lajos csapata hétfő este Lengyelországgal találkozik a nyolcaddöntőben.

MTI

Nem kegyelmezett Algériának a magyar válogatott a vb csoportkörének utolsó fordulójában, szombat este végig fölényben kézilabdázva 29:26 arányban győzte le afrikai riválisát.  

A mérkőzés előtt a szurkolók és a közvélemény egy része úgy vélekedett, hogy jobb lenne kikapni az algíroktól, mert így az egyenes kieséses rendszerben könnyebb ágra kerül a csapat, ám együttesünk nem taktikázott, megverte, s ezzel kiejtette Algériát. Jobb is így, hiszen ott volt az érem másik, kevésbé kellemes oldala: egy ilyen gyenge játékerőt képviselő alakulat elleni vereség nemcsak a csapatmorált és hangulatot, hanem válogatottunk ázsióját is komolyan rombolta volna. Vagyis más választása igazán nem volt Mocsai Lajos együttesének, az utolsó csoportkörben nyerni kellett.

 

 

 

A magyar kézilabda-válogatott a felkészülés során már találkozott a lengyelekkel, a január elején rendezett meccs döntetlenre végződött (Fotó: Gáspár Gábor)

 

 

Ez sikerült is, egy gyenge színvonalú, ritmustalan mérkőzésen. A meccs alacsony minősége persze érthető, a játékosoknak igencsak nehéz felpörögni egy olyan találkozóra, amelyen egy jóval gyengébb játékerőt képviselő ellenfelet kell legyőzni, ráadásul mindenféle tét és nyomás nélkül. Algéria becsületesen küzdött annak ellenére, hogy (vagy éppen azért, mert) vetélytársunk is tisztában volt vele: búcsúmérkőzését vívja a spanyolországi seregszemlén.  

A magyar válogatott a csoportkört követően vasárnap Madridból Barcelonába költözött, ahol a nyolcaddöntőben a lengyel válogatott lesz az ellenfele.

Mocsai Lajos szerint komoly feladat előtt áll együttese.

- Visszanyúltak azokhoz a rutinos játékosokhoz, akik korábban vb-érmesek voltak. Meccsről meccsre javult a teljesítményük. Nekünk az elmúlt napokban voltak problémáink, az irányító Császár Gábor beteg, és nem igazán javul az állapota. Remélem, hétfőn már rendben lesz - mondta a szakvezető a vasárnapi, utazós napon. - Legutóbb szerencsével döntetlent játszottunk velük, de érezhetően borzasztóan erősek. A csoportküzdelmek során nem akartunk számolni, ki lenne nekünk jó a kieséses szakaszban, ezt tartjuk becsületesnek - tette hozzá a kapitány.

A két együttes nagyon jól ismeri egymást, ahogyan Mocsai mester is említette: a január elleji csehországi Újévi-kupán 27:27-es döntetlent játszottunk a lengyelekkel. A nyolcaddöntőt hétfő este 21.30-tól rendezik meg. Ha sikerült továbbjutnunk, a Dánia_Tunézia meccs győztesével találkozunk szerdán.

A D csoport utolsó fordulójában: Horvátország_Spanyolország 27:25, Egyiptom_Ausztrália 39:14. 
A végeredmény: 1. Horvátország 10 pont, 2. Spanyolország 8, 3. Magyarország 6, 4. Egyiptom 3, 5. Algéria 3, 6. Ausztrália 0. 





Hat találat a félidőben, három a végén

Magyarország_Algéria 29:26 (14:8). Madrid, 3000 néző. V.: Nacsevszki, Nikolov (macedónok). Magyaro.: Tatai - Harsányi G. 5 (2), Nagy L. 3, Lékai 5, Zubai 1, Nagy K. 4, Iváncsik G. 1. Csere: Mikler (kapus), Schuch, Vadkerti 1, Mocsai 1, Szöllősi 2, Putics, Ancsin 5, Krivokapic 1. Algéria: Kerbucsi  Zuaui 2 (1), Bultif 2, Rahim 1, Mokrani 1, Berkusz 6, R. Csibur 3. Csere: Busmal (kapus), Kabecse, Daud 5, O. Csibur 3, Benali 2 (2), Budrali 1, Berriah. Kiállítások: 12, ill. 14 perc. Hetesek: 2/2, ill. 4/3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!