Sport

2013.01.26. 20:28

Európa-bajnokságra készülnek a veszprémi kendósok

Veszprém - Két veszprémi kapott meghívást a magyar kendo válogatottba, amely, ha összejön a pénz, részt vesz a 25. Kendo Európa-bajnokságon Németországban.

A veszprémi Bakony Kendo és Iaido Clubból két tehetséges sportoló kapott meghívást a válogatottba. Kocsis Barbara és Szemán Bence is képviselheti a város és a klub színeit a közelgő Európa-bajnokságon.

Kocsis Barbara, a veszprémi egyesület alelnöke elmondta, az idei évben, hiába készül a magyar csapat címvédőként a kontinens vetélkedőre, egyáltalán nem biztos a részvétele. A német szervezők ugyanis az eddigi százeurós nevezési díjat csaknem a háromszorosára emelték, és fejenként 280 eurót kell fizetni a résztvevőknek. Ehhez jön még hozzá az utazás, a szállás és az étkezés, ami a lehető legátlagosabb szinten is legalább ugyanekkora összeg. A nemzeti csapat indulása tehát összesen két millió kétszázezer forintba kerülne, aminek a felét felvállalta a Magyar Kendo Szövetség, azonban a fennmaradó részt nem tudja előteremteni.

- A felkészülésünk töretlen, nagyon bízunk benne, hogy a maradék pénzt is össze tudjuk szedni. Remélem, nem dolgoztunk hiába az elmúlt hónapokban. Azért is lenne számunkra különösen fontos, hisz a magyar csapat címvédésre készül - összegzett a veszprémi kendós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!