Sport

2013.01.18. 21:52

Férfi kézilabda vb - Szerb, szlovén vagy lengyel?

Egy forduló van hátra a spanyolországi férfi kézilabda- világbajnokság csoportköréből. A magyar válogatott szombaton Algéria ellen lép pályára.

MTI

A papírformának megfelelően Horvátország után a spanyol nemzeti csapat is legyőzte a magyar válogatottat a D jelű csoportban. A hatos első helyéért tehát a horvátok és a házigazdák küzdhetnek meg, míg a mieink Algéria elleni mérkőzése a 3–4. pozíció sorsáról dönt.

 

A horvát-magyar mérkőzés egy pillanata (MTI-fotó: Kovács Anikó)

– Kritikus momentum volt, hogy Nagy László külön őrzőt kapott. Az átlövő-irányító kapcsolat megtört, bizonytalanná váltunk, a befejezéseket pedig elügyetlenkedtük. Sajnálom, hogy így alakult, mert sokáig egy fantasztikus mérkőzés volt a világ élmezőnyéhez tartozó spanyolok ellen – mondta el a 28:22-es végeredményt hozó találkozót követően Mocsai Lajos szövetségi kapitány, aki megjegyezte: mostantól a csoportkör zárómeccsére készül a csapat. Ha válogatottunk nem kap ki Algéria ellen (ez valószínűsíthető), akkor a C csoport második helyezettje ellen lép pályára a világbajnokság nyolcaddöntőjében.

A C jelű hatosban még három együttes is esélyes erre a pozícióra, az egyenes kieséses szakasz nyitányán a szerb–szlovén–lengyel trióból kerül ki az ellenfelünk. Amennyiben bebiztosítjuk a harmadik helyet, a nyolcaddöntőben január 21-én, Barcelonában lépünk pályára.

A további program, D csoport, szombat, 16.45: Egyiptom–Ausztrália, 19.00: Spanyolország–Horvátország, 21.15: Magyarország–Algéria.

Az állás: 1. Spanyolország 8 pont, 2. Horvátország 8, 3. Magyarország 4, 4. Algéria 3, 5. Egyiptom 1, 6. Ausztrália 0.

A C csoport, szombat, 15.45: Fehéroroszország– Szaúd-Arábia, 18.00: Lengyelország– Dél-Korea, 20.15: Szerbia–Szlovénia.

Az állás: 1. Szlovénia 8, 2. Lengyelország 6, 3. Szerbia 6, 4. Fehéroroszország 2, 5. Szaúd-Arábia 2, 6. Dél-Korea 0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!