Sport

2013.02.27. 14:36

Csak nyertesek vannak a jégen

A veszprémi Jéglovagok több hónapos felkészülés után eljutottak arra a szintre, hogy sikerrel felvegyék a harcot saját korosztálybeli ellenfeleikkel. Igaz, az apró hokisoknál még nem számolják az eredményt, így mindenki győztes lehet.

Novothny Ottó

A megyeszékhely ifjú jégkorongozói két korcsoportban rendeztek tornát a Jutasi úti jégsátorban. Minderről Máhl Krisztián klubvezető számolt be. A sportvezető elmondta, hogy az idősebbeknél, vagyis az U10-eseknél Székesfehérvárról és Bajáról érkeztek riválisai (a kiskőrösiek az utolsó pillanatban lemondták a szereplést). A három együttes két-két meccset játszott egymással, hogy aztán a végén minden jégre lépő megkapja ugyanazt az érmet. Persze a szülök, a gyerekek, vagy éppen az edzők azért csak csak számolják a gólokat, vagyis az eredményt, de hivatalosan nem hirdetnek sorrendet, győztest, vagy vesztest. Ennek az a célja, hogy mindenki jó kedvvel, vidáman lépjen jégre és úgy is hagyja el a csúszós talajt.

Az ifjabbak, vagyis az U8-as korosztály szintén a székesfehérváriakkal, a szombathelyiekkel és a kaposváriakkal meccselt. (A fehérváriak jelenléte nem véletlen, hiszen a veszprémi Jéglovagok foglalkozásait az egykor az Alba Volánban hokizó Bedő Lajos és Fekete Szabolcs irányítják.)

A veszprémi Jéglovagok már nyertek meccseket saját tornájukon (Fotó: Orosz Péter)

 

Érdekesség, hogy a Jéglovagok a korábbi tornákon rendre kikaptak, ám fejlődésüket bizonyítja, hogy ezúttal már több meccsen is több gólt ütöttek ellenfeleiknél.

Mindkét csapat színvonalasan, ügyesen és teljes erőbedobással játszott a mérkőzéseken. Korosztályukhoz viszonyítva magas szintű összecsapásokon fejleszthették tudásukat, illetve szerezhettek hasznos tapasztalatokat. – értékelt Máhl Krisztián.

A veszprémiek tervezik, hogy jövőre már U12-es társulatot is indítanak, vagyis három csapatba osztják el az edzésekre járó hetven srácot.

A jó idő megérkezésének nem feltétlenül örülnek a jégkorongozók, hiszen a szárazföldi edzések kevésbé szórakoztatóak. A nyári időszakban heti egy alkalommal azért Székesfehérváron jégre is léphetnek, ám igazi nagy álmuk, hogy egyszer majd Veszprémben is állandó, egész évben üzemelő jégcsarnokban pallérozhassák tudásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!