Sport

2013.02.04. 14:26

Edzőt váltottak a röplabdázók

Távozott posztjáról az NB I-es női röplabda csapat edzője, Katona Péter. A VESC a tabella aljáról kezdi a rájátszást. A férfiaknál a Sümeg a kilencedik helyről folytatja.

Szabó Zsuzsanna

Négy év után hagyta ott a csapat vezetését Katona Péter, aki a szombati, Újpest elleni vesztes mérkőzés után mondott le. Marton József szakosztályvezető tájékoztatása szerint a tréner munkahelyi elfoglaltság miatt ment el. - A távozásnak nem sportszakmai oka van. Az edző úgy döntött, családja érdekében a korábbi, németországi munkahelyére tér vissza. Minket is váratlanul ért a bejelentés.

A szakosztályvezető hozzátette, a lányok nem maradnak edző nélkül a hamarosan kezdő rájátszásban sem. Folyamatosan tárgyalnak és keresik a megfelelő utódot. Az ígéretek alapján még a héten számíthatunk arra, hogy megtudjuk az új edző nevét.

 

Katona Péter az Újpest ellen irányította utoljára a gárdát, a váltásnak nem sportszakmai oka van (Fotó: Gáspár Gábor) 

A csapat eredményeit elnézve azonban sportszakmai okok is dönthettek volna, hiszen a veszprémi lányok az idei szezonban nagyon rossz sorozatot produkáltak. A húsz fordulóból álló alapszakaszban mindössze kétszer hagyták el nyertesen  a pályát. Csak az ifjúsági válogatottat és a Budai XI csapatát sikerült legyőzniük. Így utóbbi gárda zárt a 12., utolsó helyen, ám ők visszaléptek. A VESC öt ponttal zárta az alapszakaszt. 

A szakosztályvezető kérdésünkre elmondta még, az eredményekkel ők sincsenek teljes mértékben megelégedve, amiért nem feltétlenül egy személy a felelős. 

- Az például nem fordulhatna elő egy NB I-es csapatban, hogy a kezdő csapat játékosaiból mindössze kettő van jelen, a többiek más-más okokból távol maradnak.     

A korábbi évektől eltérően a rájátszás idén más lebonyolítási rendszerben zajlik majd. A veszprémiek jövőbeni mérkőzéseiről később adunk tájékoztatást.   

A szombati mérkőzés végeredménye: UTE_VESC 3:0 (9, 18, 20). 





A sümegieknek van még egy meccsük 

A férfi röplabda NB I-ben a Sümegi RE a Kazincbarcika otthonában kapott ki 3:0-ra. A csapat így 10 ponttal a kilencedik helyen várja a folytatást. A sümegieknek van még egy elmaradt mérkőzése az alapszakaszból, február 17-én Debrecenben lépnek pályára. Botos Ferenc edző betegség miatt nem tudott elutazni a kazincbarcikai találkozóra, amelyen a vártnál gyengébb teljesítményt nyújtott az alakulat. A vendégek főképp védekezésben voltak visszafogottabbak, így elmaradt a bravúr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!