Sport

2013.02.26. 16:05

Itt van a visszavágó

Két magyar csapat izgulhatott az Európai Kézilabda Szövetség Bécsben megrendezett sorsolásán. Az MKB Veszprém a spanyol Ademar Leonnal játszik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Novothny Ottó

A szegediek a csoportkört százszázalékosan végigjátszó lengyel Kielce ellen próbálhatják meg kiharcolni a továbbjutást.

A veszprémiek és a Leon párharca több szempontból is rendkívül érdekes lehet. Egyrészt az MKB Veszprém mezét több spanyol játékos is viseli, arról nem beszélve, hogy mesterük is spanyol.


Másfelől tavaly ugyanez a két együttes nézett farkasszemet egymással és akkor egyetlen góllal a Leon (56:55) harcolta ki a továbbjutást, az oda-visszavágókat követően. Természetesen a helyzet most egészen más, hiszen miközben a bakonyiak alaposan megerősödtek, az Ademar viszont fiatalított és ennek köszönhetően meg is gyengült. Olyannyira, hogy csoportjából a negyedik helyen jutott csak tovább (az első három helyen a Hamburg, a Flensburg és a Medvegyi végzett).

 

Tavalyi fotó a Leon elleni kiesés után: a veszprémiek az idén vissza akarnak vágni a spanyoloknak (Fotó: Gáspár Gábor)


Carlos Ortega az MKB mestere elmondta: tisztában vannak a Leon erényeivel, vagyis azzal, hogy erősségük a védelmük és rendkívül gyorsan indítják támadásaikat. A szakember hozzátette: a spanyolok csarnoka kitűnő hangulatú és három négy meghatározó játékosuk semlegesítése lehet a siker kulcsa.

Nagy László kijelentette: az első mérkőzésen kell olyan eredményt elérni, ami a hazai visszavágót nyugodt mérkőzéssé teheti. Az átlövő megállapította, hogy a hosszú utazás szempontjából nem a legideálisabb ellenfelet húzták, ráadásul gazdaságilag sem túl előnyös a spanyol rivális személye.


Tavaly szerencsétlen körülmények között estünk ki, tehát van törlesztenivalónk bőven - mondta Fazekas Nándor.- Itt már nincs könnyű csapat, mindenképpen tovább kell jutnunk ezen a párharcon, hiszen nekünk nem a legjobb nyolc közé jutás a célunk - tette hozzá a kapus. 
José Ludena a spanyol klub nemzetközi képviselője szerint egyesületének most kevesebb az esélye a nagyon erős magyar csapat ellen, mint volt tavaly. - Veszprémben kemény meccs vár ránk, de természetesen nem félünk – jelentette ki határozottan a sportszakember. 



A BL nyolcaddöntő párosítása

Ademar Leon (spanyol)– MKB Veszprém, Szeged– Kielce (lengyel),Silkeborg (dán)–Barcelona (spanyol), Celje (szlovén)– Hamburg (német), Csehovszkije Medvegyi (orosz)–Kiel (német), Dinamo Minszk (fehér-orosz)–Szkopje (macedón), Atletico Madrid (spanyol)–Füchse Berlin (német), Gorenje Velenje (szlovén)–Flensburg (német). Az első mérkőzéseket március 13. és 17. között rendezik meg, a visszavágók március 20. és 24. között lesznek. 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!