Sport

2013.02.07. 13:41

Létszámgondok a Barabásnál

Az egyre jobb formát mutató Dunaújváros otthonában lép pályára pénteken a Veszprém Barabás DTKC a női kézilabda NB I 17. fordulójában.

Napló sport

Az előző fordulóban remek győzelmet aratott a Veszprém, a szebb napokat látott Debrecent fektette két vállra 30:22-re. 

- A két pont megszerzésének nagyon örülünk, azonban továbbra is nagyok a gondjaink, mert igen kevesen vagyunk - kezdte Róth Kálmán, a veszprémi női kézisek vezetőedzője. 

- Sajnos Bárány Kriszta továbbra is beteg, így komoly csere nélkül vágunk neki a dunaújvárosi mérkőzésnek  mondta a tréner.   

- Az újvárosiak jelenleg nyolcadikak a tabellán, de az elmúlt időszakban több remek eredményt tudnak felmutatni.

- Valóban. Az újvárosi fiatalok kiváló egységet alkotnak a rutinos Ferlinggel és Gáspárral, akik nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is nagy támaszai a csapatnak.

 

Róth Kálmán és csapata továbbra is létszámgondokkal küzd, ennek ellenére pénteken is nyerni szeretne (Fotó: Orosz Péter)



- Sikerült feltérképezni a Duna-partiak erősségeit, gyengéit?

- A pénteki pályára lépés miatt egy nappal rövidebb a felkészülésünk, mint azt megszoktuk, ám ettől függetlenül nem tértünk el a szokásos menetrendtől. Vagyis igyekeztünk alaposan felkészülni az ellenfél játékából. Az Újváros 3-2-1-es nyitott védekezése nagyon kemény, úgyhogy ezen a héten főként a támadójátékunk csiszolására helyeztük a hangsúlyt. Megfogyatkozva is szeretnénk eredményesen zárni ezt a mérkőzést is. 

- A hírek szerint, Veszprémben rendezik a Magyar Kupa négyes döntőt.

- Erről hivatalos értesítést még nem kaptunk, azonban, ha így van, nagyon örülünk neki. Szerencsére egyre több veszprémi néző látogat ki a meccseinkre, s úgy látom, kezdenek elfogadni bennünket. Mi a lányokat mindig arra neveljük, hogy profiként viselkedjenek, vagyis legjobb tudásuk szerint szolgálják a veszprémi színeket. Szeretnénk kiszolgálni a közönséget, amely a férfi csapatnak köszönhetően magas színvonalhoz szokott. Ha a négyes döntőt a városban rendezik, akkor ott is mindent megteszünk a Barabás sikeréért. 





Remek sorozatban van a vetélytárs 

Az Újváros az előző körben a BSE otthonában nyert 28:26-ra, előtte pedig nagy meglepetésre ikszelt a Váccal (31:31), idegenben győzte le a Békéscsabát (25:26), és döntetlenre végzett az Érddel (26:26). Most a nyolcadik a táblázaton négy győzelemmel, négy döntetlennel és nyolc vereséggel. A Veszprém a hatodik helyen áll, nyolc siker, egy iksz és hét vereség a mérlege.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!