Sport

2013.02.25. 14:07

Négy tanítvány, kettő győzelem

Szentendrén rendezték meg az IFMA magyar bajnokságot.

Novothny Ottó

A versenyen három veszprémi és egy ajkai sportoló lépett szorítóba és igyekeztek keményen helytállni. A Veszprémi és az Ajkai Thai-box egyesület bunyósai remekül helytálltak, pedig a szabályrendszer kemény volt: a térd és a könyök használata megengedett volt fejre, persze védőfelszerelést kellett viselnie a harcosoknak.

 

Dobos Gergely (balra), aki  régen bunyózott és Körmendi Ferenc (Fotó: Archív)

Körmendi Ferenc a veszprémiek felkészítője elmondta, hogy tanítványai közül Farkas Brigitta (18 esztendős) élete első csatáját vívta. Ellenfele a rutinos Lehota Krisztina volt, a meccs 3x2 percig tartott. Brigitta remek felkészülésének köszönhetően riválisát legyőzte. 
Dobos Gergely hosszú szünet után tért vissza a küzdők és a kötelek közé. Ellenfele Szilvási Balázs volt, ám a veszprémi sportoló végig irányította az eseményeket és teljesen egyértelműen nyert. 

A szakemberek véleménye szerint ezt tette Szőke Tibor is, ám a pontozók mégis riválisát Paulovics Mátét láttak jobbnak. Érdekesség, hogy a két súlyos egyéniség között tizennyolc kiló különbség volt utóbbi javára, mégis Szőke remekül helytállt. Az ajkai Hamusics Gergő pontozással kapott ki Bors Ádámtól. 

Körmendi Ferenc elmondta, hogy tökéletesen elégedett volt a látottakkal, minden versenyzője kitűnően szerepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!