Sport

2013.02.08. 12:36

Nem feltartott kézzel jönnek a románok

A csoportkör nyolcadik fordulójával folytatódik szombaton a kézilabda Bajnokok Ligája 2012/2013-as szezonja. Az MKB Veszprém KC kezdésként a román Constanta csapatát fogadja.

Horváth Gábor

A bakonyi csapat és népes szurkolótábora alig-alig ocsúdott fel Carlos Perez gyors távozását követően, máris újabb fontos szezon-állomáshoz érkezett az alakulat.

Bár a HCM Constanta együttesének esélyeit sokan egy kézlegyintéssel elintézik, a szakmai vélemények természetesen óvatosabbak. Az MKB Veszprém KC ősszel magabiztos, remek teljesítménnyel, tíz góllal győzte le idegenben riválisát, ennek ellenére a románok biztosan nem feltartott kézzel érkeznek az arénába. A vendégek persze tisztában vannak az erőviszonyokkal, viszont szemük előtt lebeg az a csábító tény is, hogy egy esetleges bravúrral hatalmas lépést tehetnének a továbbjutás kivívása felé.

Carlos Ortega edző óvatosságra intett, mondván a constantaiak remek teljesítményre képesek, együttesük taktikailag felkészült és nagyon készül a szombati összecsapásra. A spanyol tréner keretében több játékos is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik, a szélső Cristian Ugalde például tavaly november óta nem lépett pályára.

Az MKB Veszprém KC-HCM Constanta mérkőzés szombaton 17.15-kor kezdődik.

A fiatal Iman Jamalira Perez távoztával még több feladat hárul (Fotó: Orosz Péter)

A Bajnokok Ligája másik magyar résztvevője, a Pick Szeged már lejátszotta idei első mérkőzését a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban.  A Tisza-partiak a svájci Schaffhausen otthonában szerepeltek és szenvedtek hétgólos (36:29) vereséget. A Pick gyengén játszott egyik legfontosabb riválisa ellen és már csak matematikai esélye maradt a csoportból való továbbjutásra.

A B csoport állása: 1. MKB 14 pont, 2. THW Kiel 10, 3. Madrid 6, 4. Celje 4, 5. Sävehof 4, 6. Constanta 4.A D csoportban: 1. Barcelona 14, 2. Berlin 10, 3. Minszk 9, 4. Schaffhausen 4, 5. Szeged 4, 6. Zágráb 3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!