Sport

2013.03.15. 15:42

Ezúttal az időjárás nyert

A tavalyi bajnok Debrecent fogadta volna a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata az NB I 20. fordulójában szombaton a Perutz Stadionban.

Polgár Tibor

Az extrém időjárás azonban közbeszólt: a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a forduló összes mérkőzését elhalasztotta. Zsivóczky Gyula legénysége a 14. pozícióból, míg a debreceniek a dobogó harmadik fokáról várták a szombati egymás elleni összecsapást, amelyet így a későbbiekben rendeznek majd meg.

A Lombard vezetősége természetesen mindent megtett annak érdekében, hogy játékra alkalmassá tegye a pályát. Glatz Lajos, a pápai labdarúgóklub technikai vezetője kérdésünkre elmondta, szombaton minden bizonnyal mérkőzést lehetne rendezni a Perutz Stadionban, ugyanis a létesítmény és a játéktér erre megfelelő állapotban van.

A sportvezetőtől megtudtuk, a pálya kétharmadán körülbelül egy centiméteres hó van, ez pedig nem lehet akadálya futballmérkőzésnek. A klub alkalmazottai, pályamunkásai jóval nagyobb hómennyiség esetében is orvosolni tudnák a kialakult helyzetet. A klubvezetés egyébként folyamatosan tájékoztatta a Magyar Labdarúgó-szövetséget a stadion küzdőterének állapotáról.

A Lombard Pápa-Debrecen mérkőzés megrendezését végül az útviszonyok, no meg az MLSZ teljes fordulót eltörlő döntése hiúsította meg. A határozat teljesen érthető, hiszen a jelenlegi körülmények között nem garantált a biztonságos utazás, így pedig nincs értelme elindulni Pápára az ország másik végéből.

A fociszövetség „megkegyelmezett” a szurkolóknak: a hétvégén nem kell fagyoskodniuk a lelátókon (Fotó: Gáspár Gábor)

- Természetesen becsülettel készültünk a héten, azonban figyelve az országos híreket, jelenleg lehetetlen küldetésnek számít eljutni Debrecenből Pápára. A pálya előkészítésével szerintem nem lenne gond, az ellenfél megérkezésével már annál inkább  - nyilatkozta a Naplónak Maróti Béla, a Lombard egyik meghatározó futballistája. Mint mondta, a hét elején a megszokott mederben zajlott a csapat felkészülése, és ugyan csütörtökön megérkezett a rossz idő, de aznapra amúgy is regenerációs programot írt elő a játékosok számára a szakmai stáb.

A tapasztalt középpályás egyébként szerencsére felépült már a téli felkészülési időszak vége felé összeszedett izomsérüléséből, csapata előző bajnokiján csereként pályára is lépett.

- Bosszantó volt, hogy végigcsináltuk a felkészülést, és az utolsó edzések egyikén egy szerencsétlen játékszituáció miatt megsérültem. Sajnos ez benne van ebben a játékban, a futballban. Alaposan utánajártam, hogyan tudom a leghatékonyabban kezeltetni az izomszakadásomat, és ugyan kissé érzem még, hogy volt valami probléma a lábammal, de ez egyáltalán nem hátráltat a játékban. Fizikálisan kisebb elmaradásaim vannak, hiszen a sérülésem miatt két teljes hétig pihentem, azonban igyekszem minél előbb utolérni magamat -  közölte Maróti Béla.

- Az MTK ellen az első félidőben veszélyes, agilis, kombinatív futballt mutattunk be, a lövéseink száma is megfelelő volt. Viszont nem találtunk be a kapuba, így pedig nem kapunk pontokat. Egy edző mindig nehéz helyzetben van, amikor a támadói sorra elhibázzák a helyzeteket. Nehéz eldönteni, hogy reggeltől estig a befejezéseket kell gyakorolni, vagy egy négyszemközti beszélgetés, a bizalom megerősítése lehet az orvosság a problémára. Úgy érzem, megvannak a megfelelő képességű futballisták a keretünkben ahhoz, hogy a közeljövőben javuljon a helyzetkihasználásunk - fogalmazott a játékos.

 

 

Mérkőzés helyett teremben edzenek

Zsivóczky Gyula, a Lombard Pápa vezetőedzője kérdésünkre elmondta, pénteken délután és szombaton délelőtt teremben tart edzést a labdarúgóinak, akik ezt követően hétfőig pihenőt kapnak. - Hétfőn délután folytatjuk a felkészülést, ami immár a Kaposvár elleni bajnoki mérkőzés jegyében zajlik majd. A Debrecen ellen is szerettünk volna játszani, de az időjárás közbeszólt, ez ellen pedig semmit sem tudunk tenni - mondta a szakvezető. Hozzáfűzte, bízik benne, hogy a későbbiekben nem szenved hátrányt a halasztás miatt a csapata, ugyanis valószínűleg hét közben pótolják majd az elmaradt meccseket, miközben a Lombardnak több mérkőzése is lesz pénteken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!