Sport

2013.03.21. 14:23

Hatalmas a tét a válogatott meccsen

Románia csapatát fogadja péntek este a magyar labdarúgó-válogatott. A világbajnoki selejtező tétje hatalmas. Ami az esélyeket illeti, megoszlanak a vélemények. A Napló néhány megyei szakembert is megkérdezett.

MTI

A 32 éve tartó nyeretlenség megszakítása és a jövő évi brazíliai világbajnokságra való kijutás szempontjából fontos három pont megszerzése a tétje a Puskás Ferenc Stadionban péntek este sorra kerülő Magyarország_Románia labdarúgó vb-selejtezőnek.      

A 20.30 órakor kezdődő összecsapásra zárt kapuk mögött kerül sor, miután a nemzetközi szövetség (FIFA) ezzel a büntetéssel (is) sújtotta a magyar szövetséget (MLSZ) az Izrael elleni, augusztusi barátságos mérkőzésen történt rasszista megnyilvánulások miatt. A magyar-román presztízstalálkozón ennélfogva nem lesznek szurkolók a stadionban, a hazai csapat játékosai ugyanakkor többször kijelentették már, hogy igyekeznek függetleníteni magukat a körülményektől, s csak a győzelemre összpontosítanak.

 

A magyar futballválogatott tagjai a telki edzőközpontban végezték felkészülésüket a vb-selejtezőre (Fotó: Illyés Tibor/MTI)

 

Egervári Sándor szövetségi kapitány kiemelte, az összecsapás nemcsak azért fontos, mert a selejtezősorozat két olyan csapata találkozik egymással, amely a második, pótselejtezőt érő helyért küzd, hanem azért is, mert a magyar román párharcnak komoly hagyománya van. A szakvezető hozzátette, látja a játékosokon az elszántságot, ezért nagyon bizakodó.

Pető Tamás volt válogatott labdarúgó, az NB III-as Balatonfüred edzője: - Mindkét csapatnak nagyon nehéz lesz. Annak idején játszottam zárt kapus meccsen az Újpesttel, azt az érzést nem kívánom senkinek. Semmihez sem tudom hasonlítani, nincs hangulat és nem érzed, hogy futballista vagy. Fontos kérdés, hogy melyik csapatnak sikerül mentálisan jobban feldolgoznia a helyzetet. A magyar-román párosítás mindig feszült. Győzelemben bízom.

Victor Piturca, a Magyarország elleni világbajnoki selejtezőre készülő román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány (előtérben) a Puskás Ferenc stadionban 2013. március 21-én. A magyar és a román csapat március 22-én zárt kapuk mögött találkozik a Puskás Ferenc Stadionban. (Fotó: Illyés Tibor/MTI)


Szűcs Lajos, a Lombard Pápa csapatkapitánya: - Bátran állítom, minden esélyünk megvan a győzelemre. A magyar válogatott jó formát mutatott az utóbbi időben, és véleményem szerint akár a körülményeket is az előnyünkre fordíthatjuk. Leszögezem, egyáltalán nem értek egyet a zárt kapus büntetéssel, de ez a szankció egyfajta erős dacot is kiválthat a fiúkból, akik ezáltal csak azért is meg akarják majd mutatni, hogy ott a helyük a világbajnokságon. Nem szabad kishitűnek lennünk. 

Nagy Mihály, a Lombard Pápa II szakvezetője: - Hosszú évekre visszamenőleg a románok mozgékonyabb, technikailag képzettebb, jobb játékot nyújtottak, mint mi. Játékosaik a világ legjobb klubjaiban futballoztak. Most egy kicsit megtorpantak, ami - hozzánk hasonlóan - a védőjáték gyengeségére vezethető vissza. Ez utóbbitól függetlenül ők az esélyesebbek. 




 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!