Sport

2013.03.28. 13:31

Nagy butaság csalást emlegetni

Meggyőződésem, hogy nemcsak nevetséges dolog, hanem továbbjutást negatívan befolyásoló tényező is lehet az a feltételezés, hogy az Európai Kézilabda Szövetség csal a sorsolásnál.

Horváth Gábor

Az MKB a BL-negyeddöntőben megkapta a Kielt, na bumm, a balszerencse és a veszprémi klub tovább fogják egymás kezét. Nyilván nehéz megemészteni a sorsolás eredményét, főként annak tükrében, hogy arra már csak a legidősebb drukkerek emlékeznek, hogy a bakonyi csapat valamikor is megfelelő (értsd: papíron gyengébb) vetélytársat kapott. Érthető a bosszankodás, az azonban véleményem szerint kevésbé tolerálható, hogy az emberek jelentős része "kánonsopánkodásba" fogott. Csalást, meleg és/vagy rezgő golyókat, gyenge diplomáciát, gazdasági érdekeket emlegetnek. Ez a magatartás súlyosan nevetséges, ráadásul káros melléfogás.

Hiszen mindezt olyan világban teszik, ahol az élsport végletekig kiélezett. Olyan versenyzők, csapatok, klubok feszülnek egymásnak, amelyek maximálisan felkészítettek, célorientáltak, és kiélezettek a fontos megmérettetésekre. Nem közhely az, hogy köztük nüanszok döntenek és ezeket a nüanszokat bizony a lelki dolgok adják. A mentális felkészültség alapja az önbizalom és ez utóbbit forgácsolja az a vélekedés, hogy a szövetség nem akarja a Veszprémet a négyes döntőben látni.

Tévedés ne essék, nem védeni akarom az EHF-et, amelynek hibáit oldalakon lehetne sorolni. A szervezet nem érdemtelenül szálka a bakonyi szurkolótábor szemében kezdve a tévés közvetítésektől a Himnusz-ügyig. De. Azt nem tudom elképzelni, hogy bárki is elcsalná a sorsolást. Már csak azért sem, mert ha befolyásolni akarnak, könnyedén megtehetik másutt...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!