Sport

2013.03.05. 12:32

Több hónap foci

Hatalmas küzdelemmel ért véget Veszprém megye egyik legnépesebb és leghosszabb teremlabdarúgó bajnoksága, a balatonfüredi körzeti téli pontvadászat.

Horváth Gábor

Három hónapon át összesen huszonnyolc együttes lépet pályára hétvégéről hétvégére a Balaton Szabadidő-központban. A hagyományos, három osztályban zajló megmérettetés utolsó fordulója nem éppen hagyományos izgalmakat hozott, a legtöbb helyezés sorsa ugyanis a záró játéknap előtt még nyílt volt.

- A tavalyi kiíráshoz képest változtattunk valamelyest, a selejtezőben a hármas csoportok helyet négyeseket alakítottunk ki, így több volt a tétmeccs, nagyobb lett az izgalom. A hét első helyezett mellett a legjobb három második jutott az első osztályba - foglalt össze Mező Béla, a Balatonfüredi Kispályás Labdarúgó Szövetség elnöke, aki hangsúlyozta: az érdeklődők végig nyílt küzdelmet láthattak.

 

A Pokol Team (fekete mezben) harmadik helyen zárt a füredi terembajnokság második vonalában (Fotó: Gáspár Gábor)

 

- Az első osztályban az utolsó fordulóban dőlt el az első helyezés sorsa és a második vonalban is nagy volt a harc a győzelemért és a legjobb pozíciókért. Az elsők kupát és érmet, a dobogósok érmet kaptak a díjátadón. A mérkőzések élvezetesek voltak, ezt bizonyítja, hogy hétszázfős füredi lelátó legalább félig rendre megtelt. Szintén örömteli, hogy idén a korábbiaknál több volt a fiatal, sokakat sikerült kimozdítani a számítógép elől, ami a mai világban nagy siker - tette hozzá Mező Béla.

Az első osztályban a Sasok csapata lett az első, miután az utolsó körben döntetlent ért el a második helyezett La Riva ellen. A második vonalban győpztes Red Scorpions Pécsely nemcsak a másodikat, hanem az harmadikat is csupán egyetlen ponttal előzte meg. A harmadosztályú küzdelmet a mezőny egyetlen hibátlan alakulata, a Balatonszőlős nagy fölénnyel nyerte meg.


A végeredmény,

I. osztály: 1. Sasok 21 pont, 2. La Riva 20, 3. Korona Panzió 14, 4. Racer 14, 5. Aromax 12, 6. Nívó 10, 7. Black City 10, 8. Füred Fanatics 10, 9. Penalty FC 8, 10. Pálinkaház Tihany 4.- 

II. osztály: 1. Red Scorpions 19, 2. Zánka 18, 3. Pokol Team 18, 4. Menyus FC 15, 5. Szentantlafa 15, 6. Balaton Alarm 13, 7. Csopak Junior 6, 8. Zibunda 3, 9. Bánó FC 0.

III. osztály: 1. Balatonszőlős 24, 2. Goóol Sport 14, 3. Pécsely Up 14, 4. Atleticó 13, 5. Balatonudvari 13, 6. BYC 10, 7. Autó Hifi 6, 8. Pécsely ifi 4, 9. Dö-Me SE 3.


 

Folytatódik a kispályás program 

A füredi kispályás labdarúgó program a hagyományos Március 15. kupával folytatódik, amelynek a Református Általános Iskola műfüves pályája ad otthont. Műfüvön rendezik meg az október végéig tartó szabadtéri bajnokságot is, azt követően pedig egy újdonsággal készül a város kispályás labdarúgó szövetsége. Novemberben a szenior terembajnoksággal egyidőben futsal pontvadászatot terveznek indítani. A négy plusz egy fős csapatokat felvonultató bajnokságra bárki nevezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!