Sport

2013.03.10. 18:54

Végre stabilan

Kicsit nehezen lendült játékba a Balatonfüredi KSE, ám végül így is meggyőző sikert aratott a Ceglédi KSE ellen a férfi kézilabda NB I alapszakaszának utolsó mérkőzésén.

Napló sport

BKSE_Ceglédi KSE 30:24 (16:9)

Balatonfüred, 500 néző. V.: Dobrovits, Tájok. Balatonfüredi KSE: SZABÓ_ Lelkes, KOVÁCS 3, Sandrk, Kis, ZDOLIK 7 (2), PÁSZTOR 5. Csere: Szathmári (kapus), GRIGOREV 6, Nagy D. 3, Szöllősi 3 (1), Kemény, Faluvégi 1 (1), Rio 2. Edző: Sótonyi László. Ceglédi KSE: Bartucz _ Pocsai 2, Atsushi 3, Antal 4, Bíró 3, DOBÓ 6, Varga. Csere: Erdélyi (kapus), Tóth, Dengi, TAKÁCS 4 (1), Csőke, Hódi 1 (1), Benke 1. Edző: Kökény István. Hétméteresek: 5/5, ill. 6/3. Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

A Cegléd kezdte a gólgyártást, amelyre a Füred két gyors találattal és Szabó hetes védésével válaszolt. Megtorpantak a hazaiak, Bartucz három szép védést is bemutatott, 6. perc 3:2. Újra lendületet vettek a fürediek és a 9. percben újra hárommal vezettek (5:2), de elég volt egy-egy rossz lövés, amit azonnal góllal büntettek a ceglédiek (13. perc: 6:5). Nehezen születtek a balatoni találatok, így ragadni tudott a Cegléd (16. perc: 8:6).

 



Nem sikerült az előnyt növelnie a vendéglátónak, sőt a 21. percben egyre zárkózott fel a Cegléd, ráadásul csak Szabónak köszönhették a fürediek, hogy a rivális nem tudott egalizálni. Szerencsére a játékrész végére begyújtották a rakétákat a Sótonyi-fiúk és egy 6:0-s rohammal alakították ki a félidei állást.

 

 



Zdolik ötödik góljával indult a második félidő és a 39. percben Grigorev hatodik találatával már tíz góllal vezetett a Balatonfüred, 22:12. Hat perces hazai gólcsend és öt ceglédi találat jelezte, hogy még nem ért véget a találkozó (45. perc: 22:17). Időt is kért Sótonyi László és hét perc után újra lett füredi gól. Szabó szép védései után ismét nyolcra hízott a különbség (52. perc: 26:18). Az utolsó percekre 27:22-vel fordultak a csapatok, de már semmi sem veszélyeztette a balatoniak sikerét. A hat gólos különbség ellenére a mérkőzésnek voltak nehéz és izzasztó pillanatai, de az első félidő végén és a második elején mutatott jó játék eldöntötte a két pont sorsát.

Sótonyi László: - Stabil védekezésünkhöz jó kapusteljesítmény párosult, ebből szépen, lassan tudunk építkezni és menni tovább. Végre harcoltunk, küzdöttünk.

Kökény István: - Volt egy első félidei öt perces üresjáratunk és ezt a Füred ellen nem lehet megengedni. Annak örülök, hogy a második félidőben volt tartásunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!