Sport

2013.04.10. 20:43

Veszprémi íjászok sikerei

Új országos csúccsal szerzett magyar bajnoki címet a Bakony Íjász Egyesület ifjú utánpótlás Európa-bajnoka, Kereszturi Viktória.

Szabó Péter Dániel

A Magyar Íjász Szövetség a közelmúltban rendezte meg a teremíjászok országos bajnokságát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tornacsarnokában. A verseny igazi kuriózum volt, mivel az induláshoz hazánk mintegy 200 legjobb íjászának előzetes, FITA rendszerű kvalifikációs versenyen kellett bizonyítaniuk felkészültségüket a megfelelő pontszám elérésével.

A veszprémi íjászok kiemelkedő teljesítményét jól példázza, hogy minden versenyző dobogós helyen zárta a rangos megmérettetést, ráadásul a Bakony Íjász Egyesület ifjú utánpótlás Európa-bajnoka, a Báthory iskolába járó Kereszturi Viktória új országos csúccsal szerezte meg a magyar bajnoki címet.

Kereszturi Viktória, Kuti Balázs és Kuti Géza a verseny után (Fotó: Kereszturi Péter)

Eredmények: Barebow (csupaszíj) lány, gyermek kategória: 1. Kereszturi Viktória, (Bakony Íjász Egyesület) Barebow férfi, serdülő kategória: 1. ifj. Őry Balázs (Alsóörs Sport Egyesület) Barebow férfi ifjúsági/junior kategória: 1. Kuti Balázs (Bakony Íjász Egyesület) Barebow férfi felnőtt kategória: 2. Kuti Géza (Bakony Íjász Egyesület)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!