Sport

2013.05.13. 11:08

A megyeszékhely csapata nem marad NB II-es

A hátralévő három fordulótól függetlenül eldőlt: a Veszprém FC NB II-es labdarúgó csapata ezt a jelzőt a következő bajnokságban már nem "viselheti". A klub a három csoportos NB III valamelyikében lép majd pályára.

Novothny Ottó

A tények: a Veszprém FC 31 ponttal a tizenegyedik a tabellán. A nyolcadik, még osztályozós helyen az a  Tatabánya áll, amely 41 pontot gyűjtött. Három forduló van hátra, így a különbség (10 pont) már behozhatatlan.  - Tisztában vagyunk az eseményekkel és próbálunk felkészülni a jövőre - kezdte Garai Péter a veszprémi klub elnöke. - Ez utóbbi nagyon nehéz, hiszen rengeteg olyan összetevő van, amit nem ismerünk. Például abban is csak bízni tudunk, hogy az önkormányzat nem csökkenti a támogatásunkat, hiszen így nagyon nehéz helyzetbe kerülnénk  még az NB III-ban is.

- Egyértelműen nem bírták a lépést a mezőny többi tagjával.

- Ne felejtsük el, hogy olyan csapatokkal kellett felvennünk a versenyt, melyek költségvetése több száz millió forint volt. És akkor még olyan "apróságokról" szót sem ejtettünk, hogy a pályánkon, amit bérelünk, még sétálni sem lehet sérülés veszélye nélkül, nemhogy mondjuk a kispasszos játékot gyakorolni, vagy normálisan edzeni.

 

Az NB II-es csapat a földön (meglehetősen göröngyös, vacak talajon): a csapat nem maradhat ebben a ligában, az NB III-ban folytatja (Fotó: Gáspár Gábor)

- A baj az, hogy időközben a saját nevelésű játékosok szétszéledtek.

- Erre mindig az a válaszom, hogy felsorolom az NB III-ban bajnoki címet szerzett csapat névsorát: Varga, Grósz, Pálfi, Lang, Leitold, Garai, Finta, Marosvölgyi, Czvetkó, Tatai, Boromisza. Közülük hárman voltak fiatalok, a többiek velem együtt némi túlzással nyugdíjas korba léptek. Ugyanakkor, kétségtelen, hogy jöttek hozzánk folyamatosan veszprémi ifjak, de az ő játékuk már szakmai kérdés volt. Lehet arról álmodozni, hogy visszahozzuk őket, de azt gondolom, hogy felesleges: mit mondjak annak a játékosnak, aki az osztrákokhoz háromszor annyiért jár ki focizni, mint amennyit mi tudunk ajánlani neki? 

- Úgy tűnik meglehetősen sok a bizonytalanság a jövővel kapcsolatban.

- Jeleztem már az elején, hogy ez így van. Az NB III-as mezőnyben lesz négy-öt olyan ligacsapat, amely a szabályok szerint nem tud kiesni. Vagyis tíz-tizenkét együttes harcol majd a bennmaradásért, ráadásul itt szintén lesznek neves, jó anyagi körülmények között működő klubok. Nagy harc lesz, de igyekszünk becsülettel helytállni. Azért élesztettük újjá a veszprémi felnőtt labdarúgást, hogy tisztességgel csináljuk, nem úgy, ahogy az korábban működött. Mindent elkövetünk, hogy életben tartsuk ezt a sportágat. A legvégére hagytam egy jó hírt is: azt például már tudom, hogy ki lesz az NB III-ban az edzőnk, de egyelőre nem árulom el a veszprémi sportember nevét. 



A hozzáállás nem változhat meg

Nagy Tamás, a veszprémiek mestere elmondta: eddig és ezután is egyetlen cél lebeg a szemük előtt, minden mérkőzést szeretnének megnyerni. Nyilván kissé csalódott amiatt, hogy nem maradhatnak az NB II-ben, de ismerve a körülményeket, tisztában volt vele, hogy ez a csoda kategória lett volna. A játékosok egy-egy mérkőzés idejére képesek voltak jó teljesítményre, de folyamatosan már nem, ráadásul meglehetősen kevesen is voltak. Törvényszerűnek tartja a kialakult helyzetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!