Sport

2013.06.14. 12:14

Nem veszik majd félvállról

A második fordulót játsszák szombaton az NB III–as osztályozók résztvevői. A tét a harmadosztályú részvétel. Az úrkútiak hazai pályán, a balatonfürediek idegenben lépnek pályára.

Horváth Gábor

A Veszprém megyei első osztály bajnoka, az Úrkút SK múlt héten 5:2–es vereséget szenvedett a Jászapáti otthonában. Az NB III Duna-csoportjának ötödik helyezettje így jó eséllyel várja a visszavágót, amely 17 órakor kezdődik az úrkúti pályán.

– Nagy várakozás előzi meg az összecsapást – mondta el a Naplónak Vágfalvi Norbert, az Úrkút SK vezetője. – A volt NB I–es és válogatott játékosokból álló Jászapáti néhány éve bronzérmes volt az NB II–ben. Nem mi vagyunk az esélyesek, de bizakodva várjuk a találkozót, mindenképpen szeretnénk győzelemmel búcsúzni a szezontól. Lesz olyan játékos, aki utolsó meccsét játssza a csapatban, emiatt is igyekszünk minél jobban helytállni – fogalmazott az egyesület elnöke.

Az úrkútiak számára jó hír, hogy külföldön dolgozó gólkirályuk, Korpos Tibor többhetes kihagyás után szombaton visszatér a bajnok együttesbe, amely a meccs után ünnepséget rendez. Az NB III Bakony csoportjában negyedikként végőz balatonfürediek az első mérkőzésen voltaképpen lerendezték a harmadosztályú indulási jog sorsát.



A BFC múlt héten hazai pályán 6:0–ra győzte le a Balatonszárszó alakulatát. Így a csapat ma igazából egy edzőmeccs jellegű eseményre utazik a Somogy megyei bajnok otthonába. – Amellett, hogy nagyarányú győzelmet arattunk, sikerült kulturált, jó focit bemutatnunk – nyilatkozta a Naplónak Pető Tamás.

A balatonfürediek szakvezetője viccesen megjegyezte: remélhetőleg Balatonszárszón nem kapnak hét gólt. – Teljes kerettel utazunk az összecsapásra, egyáltalán nem vesszük fél vállról a mérkőzést – tette hozzá a volt élvonalbeli és válogatott labdarúgó.

A Balatonszárszó–Balatonfüred osztályozó szombaton 17 órakor kezdődik. A fürediek egyébként nem ezzel a találkozóval zárják a szezont, még egy Magyar Kupa mérkőzés vár az együttesre. A Balaton–parti csapat jövő hét kedden a megyei első osztályban szereplő Sümeg VSE otthonában lép pályára a sorozat megyei selejtezőjén. Az összecsapás 17 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!