Sport

2013.06.27. 10:41

Szorgalmas bajnokok Úrkúton

Két település akad az országban, amelynek a labdarúgó együttese és a női kézilabda csapata is bajnok lett. Győr után Úrkúton is kettős diadalt ünnepelhettek, igaz nem az NB I-ben, hanem a megyében.

Napló sport

Az úrkúti női kézilabda együttes sorrendben másodszor nyerte meg a megyei bajnokságot Poór Tamás edző irányításával. Ráadásul mindkétszer az Alsóörs alakulatát szorította le a dobogó legfelső fokáról. Míg tavaly Alsóörsön, ezúttal pedig hazai pályán rendezték a mindent eldöntő összecsapást. De ne szaladjunk ennyire előre.

Az Úrkúti KK az alapszakaszban tíz győzelmet és két vereséget könyvelhetett el. Mindkét fiaskót az Alsóörstől szenvedte el.

- Az alapszakasz második fordulójában találkoztunk a Balaton-partiakkal, de akkor még nem voltunk olyan állapotban, mint azt szerettem volna - kezdte Poór Tamás, az úrkúti szakvezető.  - Mindössze heti két edzésünk van, teljesen amatőrök vagyunk, mindenki tanul, vagy dolgozik a kézilabda mellett, így ez a munka akkor még ennyire volt elég. Szerencsére az idő előre haladtával egyre jobban összecsiszolódtunk, s egyre inkább azt a képet mutattuk, amit szerettem volna.

Az úrkúti együttes nagy csatában védte meg bajnoki címét a megyei kézilabda pontvadászatban (Fotó: Penovác Károly)

A versenykiírás szerint a rájátszásban az alapszakasz első négy helyezettje szerepelhetett, s ide az Alsóörs négy ponttal érkezett, míg az Úrkút hárommal.

- Csak úgy volt esélyünk befogni az ASE-t, ha a másik két riválist, az Ősit és az Ajkát oda-vissza legyőzzük, s legalább egy pontot szerzünk idegenben. Hihetetlen meccset játszottunk, a vége előtt három perccel még a hazaiak vezettek hárommal, de aztán sikerült visszaküzdeni magunkat és 21:21 lett a vége. Így az is kiderült, az utolsó fordulóban ki-ki meccs következik a bajnoki címért - magyarázta a tréner.

A mindent eldöntő mérkőzés első félidejében még a vendégeknél volt az előny (9:12), ám remek taktikával és nagy szívvel küzdve fordított az Úrkút 28:26-ra, s így újra bajnoki címet ünnepelhetett.

- Úgy vélem, megérdemelten szereztük meg az első helyet. A mezőnyt tekintve a védekezésünk kimagasló volt, messze a legkevesebb gólt kaptuk. A támadó játékunk is kiegyensúlyozottságról tanúskodik, hiszen az összes játékost nézve a legjobb góllövők között az első tizenkét helyen hat úrkútit találunk - mondta el Poór Tamás.

Az edző hozzátette még, a lányok, asszonyok rendkívül szorgalmasan jártak a tréningekre, s mindenkiben munkálkodott a fejlődni akarás, a fejlődés, ezért nem is megyei szintű edzésmunkát végeztek. Sajnos azonban hiába nyerte meg már másodszor az Úrkút a megyei bajnokságot, mert az NB II-ben nem indulhat, ugyanis a pályája nem szabványos.

Az előbbre lépéshez más utat kell tehát keresni, de az a klubvezetők feladata lesz. 




Van perspektíva ebben a csapatban

Poór Tamás elmondta, csapata gerincét olyan játékosok alkotják, akik általános iskolás koruk óta együtt kézilabdáznak. Korábban még Hidasi Ferenc (jelenleg az alsóörsi utánpótlás központnál dolgozik) vetette meg a sportág alapjait a településen, de az utána következő pedagógusok mindegyike nyitott maradt ez iránt a sport iránt, így nem sorvadt el az utánpótlás. A legügyesebbek Veszprémben, Füreden, Ajkán játszanak már, de akad néhány 16-17 éves fiatal, akiket Poór Tamás is bevetett a bajnoki meccseken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!