Sport

2013.06.29. 00:56

Verhető riválisok

A horvát CO Zagreb, az orosz Szentpétervár, a német Rhein-Neckar Löwen, a szlovén Celje, valamint a harmadik selejtező csoport győztese lesz az ellenfele az MKB Veszprém KC férfi kézilabda együttesének a 2013/14-es Bajnokok Ligája csoportkörében.

Napló sport

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) igen impozáns helyszínen, a Bécs melletti schönbrunni kastélyban készítette el péntek este a férfi Bajnokok Ligája csoportbeosztását. A magyar bajnok, MKB Veszprém az első kalapból várhatta a sorsolást a német Kiel, a spanyol Barcelona, valamint a dán Aalborg társaságában.

A bakonyiakat végül harmadikként húzták ki méghozzá az A jelű hatos élére. Ezután érkezett a CO Zagreb (horvát), a Szentpétervár (orosz), a Rhein-Neckar Löwen (német), a Celje (szlovén), valamint a harmadik selejtező csoport győztese. Innen a Banja Luka (boszniai), Vojvodina (szerb), Alpha HC Hard (osztrák), Motor Zaporozsja (ukrán) négyes küzdelmeinek legjobbja mehet tovább majd.

A másik magyar BL résztvevő, a Pick Szeged a szabadkártyás csoportba kapott besorolást, ahol a macedón Metalurggal játszik elődöntőt, majd ha nyer, akkor a lengyel Wisla Plock_Montpellier (francia) párharc győztesével küzd meg a folytatásért. A Tisza-partiak a végső siker esetén a C jelű hatosba juthatnak, ahol a spanyol Barcelona, a francia PSG, a macedón Vardar Szkopje, a svájci Thun, illetve a második selejtező csoport győztese vár rájuk.

A Bajnokok Ligája lebonyolítási rendje a továbbiakban sem változik, vagyis a hatos csoportok körmérkőzéseket vívnak, onnan a legjobb négy megy tovább az egyenes ági csatározásokba. Az első szakaszt szeptember 18. és február 23—a között bonyolítják le.A veszprémiekről még elmondhatjuk, valamennyi riválisa verhető, így a hatos első helyének megszerzése reális célkitűzés lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!