Sport

2013.07.24. 11:06

Vigyázz, kész, futball

A Lombard Pápa–Puskás Akadémia bajnoki mérkőzéssel kezdődik az élvonalbeli labdarúgó bajnokság 2013/2014-es kiírása pénteken 19 órakor.

Napló sport

Az új szezonban a pápaiak a középmezőnyt veszik célba. Az előző évekhez hasonlóan idén sem változtak az elvárások a Perutz Stadionban a pontvadászat startja előtt: a pápai focicsapatot az NB I középmezőnyében szeretné viszontlátni a klubvezetés – jelentette ki megkeresésünkre Szemán György, a pápaiak klubigazgatója. Mint mondta, véleményük szerint minden csapatrészben sikerült megerősíteni a keretet és a gárda felkészülésére sem lehet panasz.

– Fiatal és rutinos játékosok is kerültek a csapathoz, akik erősítést jelenthetnek számunkra. Összességében mindenképpen bizakodóak vagyunk, ugyanis a felkészülés folyamán bizonyították a fiúk, hogy az előttünk álló szezon végén előrébb tudnak végezni a korábbi évek helyezéseihez képest – fogalmazott a sportvezető.

A sorsolással kapcsolatban kifejtette, ugyan az első négy fordulóban a Budapest Honvédon kívül a papírforma alapján könnyebb ellenfelekkel (Puskás Akadémia, Kaposvár, Mezőkövesd) mérkőznek meg Tóth Bálint tanítványai, de korántsem nevezné egyszerűnek a helyzetet.

Szemán György hangsúlyozta, a pápaiakkal azonos kategóriába sorolt csapatokkal szemben az előző szezonok során tapasztaltaknál sokkal több pontot kell gyűjteniük ahhoz, hogy a végelszámolásnál odaérjenek a középmezőnybe. Az átigazolási időszak augusztus végén zárul le, azonban a klubvezető tájékoztatása szerint a Lombardnál az egyes posztokra külön-külön már nem keresnek labdarúgókat, tehát a játékoskeret gyakorlatilag késznek tekinthető.

 

A Pápa futball csapata az élvonal újonca ellen kezdi meg az idei bajnokságot, a Puskás Akadémia együttese nehéz ellenfél lesz (Fotó: Penovác Károly)



– Ettől függetlenül az átigazolási időszakban még alakulhatnak úgy a dolgok, hogy találunk olyan futballistát, akit érdemes leigazolni. Ha viszont már nem jön hozzánk új labdarúgó, véleményem szerint akkor is meg lehetünk elégedve a nyári átigazolásainkkal – fűzte hozzá Szemán György.

A héten egyébként három új játékost is szerződtettek a bakonyaljaiak: Ivancsics Gellért megszerzése mellett aláírta szerződését a DVTK-tól érkező védő, Nagy Tamás, továbbá váratlan, kedvező fordulat következett be Peter Struhar ügyében is. Árki Gábor klubmenedzser tájékoztatása szerint a szlovák rutinos védővel nehéz, bonyolult tárgyalási folyamat végén kétéves szerződést kötött a Lombard.

A nyári érkezők névsora így a fest a pénteki rajt előtt: Eszlátyi István, Horváth Gábor, Ivancsics Gellért, Jasmin Mecinovic, Kenesei Krisztián, Nagy Tamás, Novica Maksimovic, Orosz Márk, Peter Struhar, valamint Zoran Supic. Ellenben távozott a csapattól Balogh Balázs, Beliczky Gergő, Daniel Orozco, Enyingi Marcell, Jasarevic Mahir, Maróti Béla, Mouhamadou Seye, Nacsa Péter, Tino Lagator és Szolga Máté.

Tóth Bálint, a pápaiak vezetőedzője lapunknak úgy nyilatkozott, meglátása szerint a klubvezetés mindent megtett azért, hogy megerősítse a keretet, az pedig majd csak az őszi szezon során derül ki, milyen mértékben válnak be az új igazolások. A szakvezető a 2013/2014-es idényben elsősorban a labdarúgás iránti alázatot és megalkuvás nélküli küzdelmet vár a csapatától, illetve természetesen minél több győzelmet.

 

 

Második fordulóban már a pályán

Mint ismert, a Lombard szombati felkészülési találkozóján egy ártalmatlannak tűnő szituáció során kézsérülést szenvedett a pápaiak friss szerzeménye, Kenesei Krisztián. A 29-szeres magyar válogatott csatárnak darabosra tört a hüvelykujja, a sérült testrészt hétfőn meg is műtötték Szombathelyen. A futballistának jelenleg hagyományos gipsz van a kezén, azonban július végén már egy speciális kötést, műanyag gipszet kap majd. Az orvosok elmondása szerint Kenesei a jövő hét végén, az első osztályú bajnokság második fordulójában akár már a pályán is segíthet csapatának a győzelem kivívásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!