Sport

2013.08.21. 10:09

Nagyszerűen sikerült baráti lovas megmérettetés

Második alkalommal rendezték meg a bakonygyepesi baráti fogathajtó versenyt, amely remek hangulatban, színes, bő mezőny részvételével zajlott.

Horváth Gábor

A tavalyi rendezvényhez képest duplájára nőtt a résztvevők száma a II. Bakonygyepesi Baráti Fogathajtó Versenyen. A viadalon 21-es próbáltak szerencsét, míg a kezdők kategóriáját tízen alkották. Az esemény ebben az évben is kettes és négyes akadályhajtásból, vadászfogat hajtásból, valamint a kezdők bemutatkozásából állt.

A baráti fogathajtó versenyen több remek teljesítménynek tapsolhattak a nézők, érdeklődők (Fotó: Györkös József)

 

A kettes akadályhajtásban a móri Vörös József nyert megelőzve Bokor Lászlót (Sárszentmihály), és Penk Gábor (Bakonygyepes). A négyeseknél a mencshelyi Leitold Róbert bizonyult a legjobbnak, Koch László (Balatonfüred) végzett a második, Penk Gábor a harmadik helyen. Vadászfogat hajtásban Vörös szerepelt a legjobban, mögötte Torma Ferenc (Nagyveleg) zárt, a bronzérmet pedig a nemesvámosi Pintér Kálmán érdemelte ki.

A legjobb utánpótlás hajtókat felvonultató kezdő kategória indulói szintén bizonyították tudásukat, és rátermettségüket.

A rendezvény legfiatalabb versenyzője a mindössze három és fél éves Leitold Flóra volt. A fiatalok a profikhoz hasonló ügyességgel, gyorsasággal vették a pálya akadályait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!