Sport

2013.08.04. 16:10

Nemzetközi porondra készülnek a veszprémi kézilabdás hölgyek

A kézilabda Magyar Kupa bronzérmes Veszprém Barabás KC együttese az idén nyáron nem csak a hazai bajnokságra figyel, ugyanis jelenése van a nemzetközi porondon is. Novemberben a KEK harmadik körében kapcsolódik be a versenysorozatba.

Novothny Ottó

A nyári pihenés befejeződött, a veszprémiek hetek óta gyakorolnak. Róth Kálmán vezetőedző sokadszor vágott neki egy csapattal a felkészülésnek. – Három meghatározó játékosunk hiányzik, ők az utánpótlás válogatottban szerepelnek – kezdte a beszámolót Róth Kálmán. – Tóth Gabriella, Kurucz Ivett és a kapus Szemerei Zsófia nem lehet egyelőre velünk. Persze történtek egyéb változások is a játékos keretben: elment tőlünk Schatzl Nadine, Hosszú Boglárka és Vígh Vivien. Őket részben saját fiataljainkkal próbáljuk pótolni. Ugyanakkor érkezett hozzánk Marincsák Nikolett, a debreceniek irányító átlövője, illetve Vesztergom Dalma jobb szélső. A váci Györkös Rebeka pedig kapusainkhoz csatlakozik.


A felkészülés első állomása két hazai találkozó volt, a Március 15. úti sportcsarnokban a siófokiakat fogadta a Barabás KC.
– A Balaton-partiak alaposan megerősödtek a nyáron, lecserélték az edzőjüket és több neves kézilabdázót igazoltak. Összességében két remek mérkőzést játszottunk egymással. Az első csatában 27:25 arányban veszítettünk, a másodikat viszont 34:26-ra megnyertük. Természetesen elégedett voltam mindenki teljesítményével. A mi sportágunkban költségkímélő szokás, hogy egy napon rendezik meg a két összecsapást. Ezúttal mi is délelőtt és délután is megmérkőztünk egymással. Ugyanakkor alapvető elvárás, hogy a jól edzett társaságnak ezt bírnia kell.

A hazai pontvadászat szeptember első hétvégéjén kezdődik, ám a veszprémieknek az idén később a nemzetközi mezőnyben is lesz dolguk, a KEK-ben lépnek pályára.
- Természetesen hatalmas megtiszteltetés, hogy indulhatunk ebben a versenysorozatban. Ez a tanulási folyamatunk egyik fontos állomása lesz. Izraeli és fehérorosz klubok harcának győztese vár ránk az első fordulóban. Pontosabban az sem kizárt, hogy mi várunk rájuk, hiszen előfordulhat, hogy lemondanak pályaválasztói jogukról és mindkét meccs Veszprémben lehet. Persze ennyire ne szaladjunk előre az időben, talán még annyit mondhatok ezzel kapcsolatban, hogy, ismerve a nemzetközi erőviszonyokat, nem lehetetlen, hogy egy kört tudunk nyerni is.

A Veszprém Barabás KC július 8-án kezdte meg a felkészülést, és még egy hónapig gyakorolhatnak együtt a bajnoki rajtig.

A megyeszékhely NB I-es együttesében változatlanul bizalmat kap a két veszprémi, Takács Bianka beállós és Palotás Fanni átlövő. Emellett várhatóan az idén többen is felkerülhetnek az utánpótlás csapatokból a felnőttek közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!