Sport

2013.08.16. 09:46

Megyei I: a tavalyi kieső jelöltek közül van, aki biztosra megy

A hétvégén elrajtol a 2013/14-es megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság. Sorozatunk befejező részében az előző kiírás sereghajtóit vesézzük ki.

Napló sport

Sümeg
A tavalyi tizenharmadik helyezett Sümeg az idén nem elégszik meg ezzel a pozícióval, mindenképpen feljebb lépne.

– A rendelkezésünkre álló időben elvégeztük az eltervezett munkát. Egyre inkább abban a ritmusban focizunk, ami az elvárásainknak megfelel, remélem, hosszú távon ezt még fokozni is tudjuk – összegzett Koller Tamás, a sümegiek szakvezetője, aki azt is hozzátette, nem ismeri az erőviszonyokat, de bízik benne, hogy jobban szerepelnek, mint tavaly.
Távozott: Schmidéliusz Sándor (Jánosháza), Szabó Martin (Vaszar), Gőgös Kornél (Csabrendek), Szombathelyi Dávid (Badacsonytomaj).
Érkezett: Benkő András (Ajka Kristály), Orbán István (FC Ajka U -19).

 

A herendiek (kékben) és a sümegiek egyaránt bíznak abban, hogy nyugodtabb szezon vár rájuk, mint amilyen a korábbi volt (Fotó: Gáspár Gábor)



Balatonalmádi
A magyar tenger partján alaposan megerősített kerettel vágnak neki az idénynek. Korcsmár István alakulata a kieső zónát maga mögött hagyva a legjobb nyolc közé vágyik.
– A felkészülésünk nem volt ideális, egyelőre nem állt össze a csapat sem, ám ez valamennyire érthető, hiszen alaposan felforgattuk a játékos keretet. Sikerült jól igazolnunk, megerősödtünk, így az első nyolc hely valamelyikének elérése a célunk – fogalmazott a szakvezető.
Távozott: Leitold Tamás (Ausztria), Kovács Gábor (befejezte).
Érkezett: Boromissza Dániel, Boromissza Gábor (mindkettő Balatonfüred), Nagygyőri Csaba, Schwarzinger László (FAK), Frizória Roland (Tótvázsony), Herz Dénes (Balatonkenese), Blaski Gábor (Siófok).

Csetény
Az előző évadban megérintette a kiesés szele a Csetényt, azonban végül megőrizte megyei I. osztályú tagságát.
– Az alapozásunkat közepesre értékelném – kezdte Nagy László, a csetényiek vezetőedzője.
– Úgy érzem, az ősz biztosan rámegy majd a csapatépítésre, ám ettől függetlenül sokkal többre vágyunk, mint tavaly. Legalább a 4-8. hely közé várom a társaságot.
Távozott: Kiss Attila (nem tudni hova), Nagy Emil (Nagyesztergár), Nagy József (Dudar), Valler Péter (külföld).
Érkezett: Kovács Gábor (Pét), Nagy Richárd (Bakonycsernye), Koller Péter (Gyulafirátót), Gallai Milán (FAK), Barabás Ádám (Mór).

Herend
Tavaly, sokak meglepetésére, a herendiek zártak a tabella utolsó helyén. A helyzet továbbra is igen rossz náluk, az állandó létbizonytalanság, a rossz anyagiak miatt mindössze a bennmaradás a céljuk.
– Nehéz a helyzetünk, ahogy eddig is. Mondhatnám, semmi sem változott. A létszámunk teljes, az ifiből sok ügyes fiatal érkezett hozzánk. A célunk nem lehet más, csakis a bennmaradás – nyilatkozta Sipos Tamás, a herendiek edzője.
Távozott: Szloboda László, Suba Csaba (mindkettő Öskü), Neminger Zsolt (befejezte).
Érkezett: Molnár László (Szentgál), Árki Károly (mindkettő Szentgál).


Öt szombaton, három vasárnap

A 2013/2014. évi megyei első osztályú labdarúgó bajnokság első fordulójában öt találkozót szombaton, hármat vasárnap rendeznek. A párosítás:

augusztus 17., szombat, 17 óra: Devecser Gyulafirátót, Balatonalmádi Tapolca, Várpalota Peremarton SC Berhida, Alsóörs Ajka Kristály, Úrkút Herend. Augusztus 18., vasárnap, 17 óra: Csetény Öskü, Sümeg Pét, Ugod FAK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!