Sport

2013.08.18. 13:56

Pontnélküliség az NB III-ban

Az NB III-as labdarúgó bajnokság Nyugati csoportjában egyik Veszprém megyei alakulat sem szerzett pontot.

Novothny Ottó

Szombathely-Veszprém

4:2 (1:1)

Szombathely, néző. V.: Jakab. Haladás II: Dombó - Angyal, Jagodics, Hegedűs, Milkó - Jancsó (Havasi 86.), Rácz, Halmai (Merk 86.), Grabant - Vlasics, Kalász (Bölcsföldi 80.). Edző: Tóth László. VFC: Kádár - Garai, Molnár, Császár, Szöllőskei - Jakab (Czvetkó 60.), Hevesi-Tóth, Farkas, Horváth - Pavlitzky, Hanák (Kuti 83.). Edző: Jugovits Lajos.

Gólszerző: Milkó 10., Kalász (11-es) 56., Grabant 66., Vlasics 71., ill. Hevesi-Tóth 15., Hanák 74. perc.

A 10. percben Milkó lövésénél Molnár Z. menteni akarta, a kapuba pattant a labda, 1:0. A 15. percben beadás után Hevesi-Tóth fejelt a hálóba, 1:1. A végén Hanák fejelt volna jó helyzetben, de kilökték a labda alól, a játékvezető nem fütyült. Az 56. percben Kádár kétszer is nagyot védett, majd Kalász lövésébe Szöllőskei belevetődött a labda a kezét érte, a bíró meglepetésre a veszprémi játékost kiállította. A sértett pedig büntetett, 2:1. Tíz perccel később Grabant elhúzta Kádár mellett labdát és a kapuba passzolt, 3:1. A 71. percben jobb oldali beadás után Vlasics Kádárt megelőzve növelte az előnyt, 3:1. A 74. percben Hanák négy ember között egy csel után óriási gólt lőtt, 4:2.

Érdemtelen vereség a játékvezetőt is maguk mellett tudó hazaiaktól.

Jugovits Lajos: - A hozzáállással elégedettek vagyok, a bírók finoman szólva hazai pályát fújtak.

Kiáll.: Szöllőskei 55. perc.

BSE-Mosonmagyaróvár

0:1 (1:2)

Balatonfüred, 300 néző. V.: Jakab. BFC: Filipánics - Bognár, Kovács, Bieder, Tóth - Ács (Kocsis 71.), Papp, Somogyi, Babos - Nyári (Osváth 46.), Bezerédi (Benedek 46.). Edző: Pető Tamás. MTE: Antal - Nagy, Szénási, Gubicza, Horváth (Kovács 59.) - Hajós (Pallósi 70.), Nyitrai, Szabó (Molnár 59.), Simon - Schmatovich, Kálmán. Edző: Schafranek Ádám.

Gólszerző: Osváth 52., ill. Hajós 20., Schmatovich 88. perc.

Kiállítva: Babos 65. perc.

Az első játékrész füredi fölényben telt el, csak a befejezések voltak pontatlanok. A 20.percben a hátul passzolgató hazaiak eladták a labdát , Schmatovich indította a kilépő Hajóst aki a kifutó kapus lábai között lőtt a hálóba, 0:1. A második játékrész a hazai cseréknek köszönhetően még erősebben indult melynek eredménye is lett.

 

A fürediek (fehér) nem érdemeltek vereséget a focinyitányon (Fotó: Zwicker Tamás)

Az 52. percben Pál felívelése után a jókor érkező Osváth a kapust megelőzve fejelt a hálóba, 1:1. A 65.percben Babos buta szabálytalankodása után jogos piros lapot kapott. Tíz emberrel is tovább támadott a BFC de adódó óriási helyzeteit nem tudta kihasználni. A vendégek egyetlen ellentámadásukat viszont góllal zárták, A 88.percben bal oldali védelmi megingást kihasználva Schmatovich 5 méterről lőtt a hazai kapuba 1:2.

Élvezetes mérkőzésen a sokat támadó BFC nem érdemelt vereséget a két helyzetét profin kihasználó örök vetélytársától.

Jók: Bognár, Osváth, Papp ill. Antal. Hajós Schmatovich

Pető Tamás: - Ha helyzeteinknek csak a felét kihasználjuk, simán nyerünk! De kihagytuk őket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!