Sport

2013.08.08. 16:06

Rédli András jól vívott

A vívó világbajnokságon csütörtökön a párbajtőrözők egyéni versenyét rendezték meg.

Novothny Ottó

A 64-es táblán négy magyar indult harcba a minél jobb szereplését. A tapolcai Rédli András észt riválisát győzte le, míg honfitársai közül Boczkó Gábor és Imre Géza is továbblépett. A következő körben Rédli remek teljesítménnyel verte az olimpiai harmadik helyezett spanyol Abajot, Imre kikapott, Boczkó pedig kanadai riválisan lépett túl. Sajnos a legjobb 16 között a még talpon maradt két magyar egymással nézett farkasszemet.

Fej-fej mellett haladtak a párbajtőrözők, hol Rédli vezetett egy tussal, hol Boczkó, majd következett az egyenlítés. A vége előtt a rutinosabb és hazánkban a legjobb Boczkó kettő találattal elhúzott és ezt okos vívással megőrizte az asszó végéig, 15:13. A soron következő mérkőzés viszont számára is a végállomást jelentette: a venezuelai Limardo (a pekingi olimpia aranyérmese) végig irányítva kettejük csatáját 15:12-re diadalmaskodott. A párbajtőrözők csapatversenyét vasárnap rendezik meg, ahol természetesen az egyéniben jól és eredményesen vívó Rédli András is ott lesz társai között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!