Sport

2013.09.03. 18:15

Könnyed kezdés Balatonbogláron

Történetében először lépett pályára Balatonbogláron a megyeszékhely férfi kézilabda csapata. Az alkalom a 2013/2014-es bajnokság nyitánya volt.

Horváth Gábor

Az MKB- MVM Veszprém KC a magyar junior válogatott vendégeként szerepelt kedd este Balatonbogláron. Ahogyan arról már beszámoltunk, a juniorok amolyan fél résztvevői az NB I-es pontvadászatnak. Az alapszakaszban szerepelnek, a rájátszásban már nem.

A bajnoki címvédő Veszprém éppen csak befejezte felkészülését, és az együttes hétfőn este ért haza Strasbourgból, ahol harmadik nyári nemzetközi tornáján vett részt. Nem csoda, hogy a rajton a keret jelentős része pihenőt kapott. Az első csapatból mindössze Mirko Alilovic, Gulyás Péter, Iváncsik Gergő, Zivan Pesic, Mirsad Terzic, Momir Ilic, Chema Rodriguez, illetve Iman Jamali utazott el a Balaton déli partjára. Hozzájuk a fiatalok közül Rózsavölgyi Gergő, Pásztor Máté, Gyene Norbert, Kisék Bence, Priczel Bence, Gulás Máté, Pócz Dániel, és Ligetvári Patrik csatlakozott.

Eredmény: Junior válogatott -MKB -MVM Veszprém KC 21:34 (10:20). Balatonboglár. Vezette: Kozák, Wenzel. A legjobb góldobók: Ilic 7, Iváncsik G. és Pócz 5-5, illetve Törteli 4, Bohács 3.

Carlos Ortega az első csapat játékosait az első félidőben szerepeltette, a másodikban már a fiatalok léptek pályára, akiknek nem okozott gondot a különbség tovább növelése. A meccs a papírformának megfelelően sima volt. Érdekesség, hogy a hazai együttesben is léptek pályára veszprémiek, Borbély, Szeif és Bujdosó a bakonyi egyesület utánpótlásának játékosai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!