Sport

2013.09.04. 11:47

A veszprémiek végre átlépnék a Final Four kapuját

Klubörténeti jelentőségű alkalomnak nevezte Hajnal Csaba sportigazgató a szerdai napot, amelyen hivatalosan is bejelentették, hogy MKB Bank mellett az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. is névszponzori megállapodást kötött a megyeszékhely férfi kézilabda egyesületével.

Horváth Gábor

MKB–MVM Veszprém KC – mostantól hivatalosan is így hívják Magyarország legeredményesebb kézilabdaklubját. Ezt, pontosan az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. névszponzori szerepvállalását, augusztus elején lapunk írta meg először.A tegnapi sajtótájékoztatón maguk az érintettek személyesen is nyilatkoztak a megállapodásról, annak részleteiről és az egyesület céljairól.

– Különös fontossággal bír ez a nap a veszprémi kézilabda életében. Az alapításkor, 1977-ben nem gondoltuk, hogy ilyen messzire jutunk. Bennünket mindig sokan támogattak és szerettek, ez a szerződés azonban klubtörténeti jelentőségű, hiszen két ilyen nagy cég még sosem állt a csapat mögött – fogalmazott Hajnal Csaba sportigazgató, aki kiemelte: a hazai jó eredmények megtartása mellett a Bajnokok Ligájában előre szeretnének lépni.

A veszprémiek szerdai sajtótájékoztatóján, balról Fonyó Károly klubelnök, Porga Gyula polgármester és Felkai György, az új névadó szponzor kommunikációs igazgatója is részt vett (Fotó: Penová Károly)

 

– Szeretnénk eljutni Kölnbe (a BL négyes döntőjének, a Final Fournak a helyszíne – a szerk.), saját jogon, nem turistaként.

Fonyó Károly, az egyesület elnöke emelte a tétet: „át akarjuk lépni a kaput, sőt én tovább is mennék, szeretném, ha a döntőben vitézkedne a csapat.”

– Először is szeretném megköszönni mindkét cég támogatását. Az utóbbi időszakban sok hír jelent meg a sajtóban a klub költségvetésével kapcsolatban. Ezzel kapcsolatban el szeretném mondani, hogy a közelmúltban egy zrt-be szerveztük ki az egyesület működését, amely így nyilvánossá vált. A költségvetésünk 1,1–1,2 milliárd forint között van. Ez a szám az európai élklubokhoz képest szerény, de bízunk benne, hogy ott tudjuk tartani a csapatot a legjobbak között – nyilatkozta Fonyó Károly.



Az elnök megjegyezte: a Paris SG költségvetése 20 millió euró, a Barcelona és a THW Kiel csapataié 9, míg a lengyel Kielce 7-8 millió euróból gazdálkodhat. Hozzátette: a Veszprémet szokás állami csapatnak titulálni, ugyanakkor az igazság az, hogy az állami cégek támogatása nem éri el a 25 százalékot.

 



Felkai György, az MVM kommunikációs igazgatója elmondta, nem bíztak semmit a véletlenre.

– Évek óta figyeljük a magyar sporteredményeket és az MVM Partner Zrt révén csoportunk már korábban is jelen volt a klub életében. Társaságunk arra törekszik, hogy regionálisan is meghatározóvá váljék, és üzleti céljainkkal megegyezik a Veszprém nemzetközi célkitűzése – tudatta Felkai, aki elárulta, az MVM-nek 2015-től opciós joga van az önálló névadó szerepre.

Az új névszponzor, amely előrehaladott tárgyalásokat folytat a győriek női együttesével is, egyébként ötéves szerződést kötött a bakonyiakkal.A másik névadó, a 2005 óta jelen lévő MKB Bank nevében Szabó Balázs ügyvezető nyilatkozott. – Ezzel az együttműködéssel új távlatok nyílnak meg a csapat előtt. Bízunk benne, hogy hosszú távon is Európa legsikeresebb együttesei közé tudunk emelkedni – mondta.

 

Több mint háromezer bérlet kelt el

– Ez egy izgalmas, pozitív nap – fogalmazott a sajtótájékoztatón Nagy László. Az MKB–MVM Veszprém KC csapatkapitánya elmondta: pályafutása során mindig arra törekedett, hogy jó játékosok mellett, jó edző keze alatt kézilabdázzon, olyan klubban, amelynek biztos a háttere. – Eddig itt Veszprémben ezt tapasztaltam, ráadásul most erősödünk is. Mi, játékosok annyit ígérhetünk, hogy igyekszünk tudásunk legjavát nyújtani. Nagy szeretnénk ott lenni a négyes döntőben, ezért dolgozunk nap, mint nap keményen. Porga Gyula, Veszprém polgármestere kiemelte, az MKB–MVM nemcsak egy csapat, hanem hagyomány és a veszprémiség része. – A mindenkori önkormányzat így is viszonyul a csapathoz. Örülünk minden sikernek, azoknak is, amelyeket a tárgyalóasztalnál érnek el. Nagyon jó, hogy ilyen gazdasági partnerekkel bővült a támogatói kör. Kálomista Gábor társelnök az együttesre irányuló figyelemmel kapcsolatban elárulta: soha ilyen bérletbevételt még nem könyvelhettek el. Már több mint háromezer bérlet kelt el a 2013/2014-es szezonra. – A szurkolótáborunk egyeddülálló, és megérdemel egy jó csapatot, ezzel együtt egy jó támogatói kört – tette hozzá a társelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!