Sport

2013.09.24. 09:35

Otthon maradt az emléktorna serlege

Negyedik alkalommal rendezte meg a Motax Concordia Pápa KC azt az emléktornát, mellyel 2010-ben elhunyt elnökük, Balogh József emlékének adóznak.

Novothny Ottó

Az idén a szombathelyi főiskola csapata, illetev a megyeszékhely alakulata fogadta el a meghívást az egy napos villámtornára.

A hazaiak a közelmúltban elhunyt Nyulasi Szabolcsról is megemlékeztek egykori vezetőjük mellett.

A mérkőzések sorát a hazaiak csatája nyitotta a szombathelyiekkel. A vendéglátók ellenállhatatlanul játszottak és magabiztosan, 109:84 arányban diadalmaskodtak.

Ezt követte a Veszprémi Egyetem SC harca a szombathelyi főiskolásokkal. Meglepetést itt sem született az alaposan megújult veszprémi együttes biztosan nyert, az eredmény 76:42 lett.

 

Végül az emléktorna döntőjében a pápaiak a veszprémiekkel néztek farkasszemet. A várt nagy csata azonban ezúttal elmaradt, hiszen a vendéglátók jó teljesítménnyel 79:55-re nyertek, otthon tartva ezzel az első helyezettnek járó serleget, melyet Balogh József özvegye adott át.

Vajda Balázs az aranyérmes alakulat játékos-edzője elmondta, hogy pörgős, jó ritmusú kosárlabdát láthatott a nagyérdemű mindhárom találkozót. A bajnoki rajt előtt remekül szolgálta a felkészülést a torna, hiszen annak két szereplője, a pápaiak és a veszprémiek is a hétvégén már pályára lépnek az NB I/B-ben.

A szakember hozzátette még:

Nagyon sajnáljuk, hogy balogh József nem lehet már köztünk, ugyanakkor köszönjük a családnak, hogy változatlanul mellettünk állnak, támogatnak bennünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!