Sport

2013.09.10. 13:48

Szerdán a Haladással játszik a Lombard

Nem telik eseménytelenül a válogatott mérkőzések miatti szünet a Lombard Pápa NB I-es labdarúgócsapatánál: Tóth Bálint tanítványai olykor napi két edzéssel készülnek a bajnoki folytatásra, miközben a Ligakupában is minél sikeresebb szereplésre törekednek.

Polgár Tibor

Szűcs Lajosék remek rajtot vettek a 2013/2014-es szezonban, 4 forduló alatt 10 pontot gyűjtöttek, azonban a legutóbbi két bajnokijukat elveszítették, így akár jókor is jöhetett a kisebb hullámvölgybe kerülő csapatnak a kéthetes bajnoki szünet. A versenykiírásnak köszönhetően viszont ez idő alatt sem maradnak mérkőzések nélkül a játékosok és a szurkolók, ugyanis előző héten elstartoltak a Ligakupa küzdelmei is.

Pápán a második számú kupasorozatot sem veszik félvállról, a szakvezetés egyértelműen célul tűzte ki: a Lombardnak meg kell nyernie a G jelű csoportot, amelyben az élvonalbeli Haladás mellett az NB II-es Ajka és Gyirmót szerepel.


A pápaiak (sárga mezben elöl Struhár) az ajkaiak után a Haladás csapatát fogadják a sorozatban (Fotó: Penovác Károly)



Az első körben 2:2-es döntetlent hozott a Lombard Pápa–Ajka és a Haladás–Gyirmót találkozó is.

A bakonyaljai sárga-feketék 17 órától ismét hazai környezetben, ezúttal a nagy rivális szombathelyiek ellen lépnek pályára.

– Jól jött a Lombard Pápa számára a bajnoki szünet?

– Az majd eldől legkésőbb szombat este 10 óráig – válaszolta kérdésünkre Tóth Bálint, a pápaiak tapasztalt vezetőedzője.

– Hat forduló alatt tíz pontot szerzett a csapata. Ez sok vagy kevés?

– Nézőpont kérdése, több oldalról is megközelíthetjük a dolgot. Maradjunk annyiban, ha a következő hat meccsen is tíz pontot szerzünk, nem fogok megharagudni érte.

– A héten szerda-szombat ritmusban kell pályára lépnie a csapatának, ráadásul két rangadó következik.

– Ennek én nagyon örülök, bárcsak minden héten szerda-szombat ritmusban tudnánk játszani! Ezt sokkal jobban szeretem, ugyanis én is úgy gondolom, hogy a mérkőzés a legjobb edzés. Most még a Haladás elleni meccs a legfontosabb, velük találkozunk előbb, és addig nincs értelme a Fradival foglalkozni.

– Hogyan látja: a labdarúgói ki vannak éhezve a szombathelyiek elleni mérkőzésre?

– Igen, főleg úgy, hogy péntek délutántól hétfő dél-utánig pihenőt kaptak.

– Ennek mi volt az oka?

– Egyrészt az előző héten különösen nagy terhelést kaptak az edzéseken a fiúk, másrészt pedig a külföldiek régen jártak otthon. Valójában a felkészülés elkezdése óta nem volt ilyen hosszabb pihenőjük a srácoknak.

– Mit vár csapata második Ligakupa-meccsétől?

– Ez nem lehet kérdés, a Haladás ellen is győzni szeretnénk. 


Az első két helyezett jut tovább

A 2013–2014-es Magyar Ligakupa-kiírás a sorozat hetedik szezonja, idén a Ferencváros a címvédő. A második számú kupasorozatban 32 gárda indulhatott, a mezőnyt az élvonalbeli klubok és az átszervezett másodosztály csapatai alkotják. A Ligakupa résztvevői nyolc darab négy csapatból álló csoportban, körmérkőzéses, oda-vissza vágós rendszerben mérkőznek meg egymással. A csoportok első és második helyezettjei továbbjutnak az egyenes kieséses szakaszba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!