Sport

2013.10.26. 14:51

Bravúros pápai pontszerzés

Kétgólos hátrányból felállva, a mérkőzés utolsó pillanataiban egyenlített ki a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata szombat délután az NB I 12. fordulójában. Bravúros teljesítményükkel Tóth Bálint tanítványai elhoztak egy pontot Debrecenből.

Polgár Tibor

Debreceni VSC-Lombard Pápa
2:2 (1:0).

Debrecen, 3000 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Varga Zs., dr. Farkas B.).

Debrecen: Novakovic – Lázár, Trninic, Mészáros, Korhut – Szakály, Zsidai, Vadnai, Bouadla – Sidibe, Kulcsár. Vezetőedző: Kondás Elemér. Lombard Pápa: Szűcs – Nagy S., Struhar, Supic, Présinger – Quintero, Maksimovic, Sekour, Tajthy, Németh M. – Arsic. Vezetőedző: Tóth Bálint.

Csere: Vadnai helyett Dombi az 57., Kulcsár helyett Seydi a 67., Sidibe helyett Volas a 82., illetve Nagy S. helyett Kenesei a 65., Arsic helyett Orosz a 75., Németh M. helyett Király a 78. percben.

Gólszerző: Struhar (öngól) a 6., Sidibe (11-es) a 63., illetve Kenesei a 88., és Orosz a 93. percben. Sárga lap: Szakály a 19., Trninic az 58., Seydi a 87., illetve Supic a 74., és Sekour a 86. percben.

Debrecenbe bizony nem győzni járnak a csapatok, a hajdúságiak hagyományosan kiválóan szerepelnek a saját stadionjukban. A 2013/2014-es kiírásban a DVSC-nek hazai környezetben hat győzelem és egy döntetlen volt a mérlege a 11. fordulóig. Éppen ezért nem volt meglepő, hogy a Lombard alaposan beszorult a kapuja elé a szombat kora délutáni találkozó első perceiben. A hazai fölény aztán egy öngóllal érett góllá a 6. percben: Sidibe bal oldali beadásába Kulcsár és Szűcs sem tudott beleérni, azonban a mögöttük becsúszva érkező Struhar egy szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába jutatta a labdát, 1-0.

Pár perccel később Trninic fejlet nagy helyzetben mellé, majd folyamatosan átvették a kezdeményezést a vendégek. A 27. percben Sekour centikkel tüzelt a léc fölé 17 méterről, majd a következő minutumban Supic közeli fejese tévesztett célt. A 31. percben Quintero is elrontott egy hatalmas helyzetet, a kolumbiai légiós 6 méterről bólintott a kapu fölé. Nem sokkal a fordulás után Kulcsár 4 méterről, jobbal továbbította kapura Sidibe centerezését, azonban Szűcs elképesztő bravúrral megmentette csapatát az újabb bekapott góltól.

 

Lázár Pál (b) a Debrecen és Présinger Ádám, a Pápa játékosa az OTP Bank Liga 12. fordulójában játszott DVSC-TEVA - Lombard Pápa Termál FC mérkőzésen a debreceni Oláh Gábor utcai stadionban 2013. október 26-án.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

A 49. percben ugyancsak Kulcsár találhatott volna a hálóba, de az utolsó pillanatban Struhar elpiszkálta a ziccerben lévő csatár elől a labdát. A 62. percben Maksimovic felrúgta a tizenhatoson belül Trninicset, a megítélt büntetőt pedig Sidibe a kapu jobb felső sarkába bombázta, 2-0. A folytatásban a pápaiak becsülettel hajtottak a szépítésért, de ekkor nagyon úgy tűnt, hogy már eldőlt a három pont sorsa. A 81. percben kis híján újabb gólt szerzett a DVSC: Sidibe szöglet utáni fejese a bal oldali kapufán csattant.

A 88. percben a 400. NB I-es bajnokiján pályára lépő Kenesei kapura tört egy gyorsan elvégzett szabadrúgással, majd Mészáros szorításában, éles szögből a hálóba lőtt, 2-1. A csereként beálló rutinos csatár parádés egyéni alakításával a Lombard visszajött a meccsbe, amely még tartogatott egy slusszpoént. A 93. percben Sekour lépett ki a védők közül, ám ahogy kicselezte Novakovicot, kisodródott a helyzetből. A beadása viszont pontos volt és Quinteróhoz került, ő lekészítette a labdát Orosznak, aki 8 méterről a kapu bal oldalába vágta azt, 2-2. Izgalmas mérkőzésen a Lombard Pápa fantasztikus hajrával mentett meg egy pontot a bajnokesélyes Debrecen otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!