Sport

2013.10.04. 10:45

Borítaná a papírformát a pápai együttes

A bajnok Győri ETO-nál vendégeskedik a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata az NB I 10. fordulójában. A találkozó szombaton 14 órakor kezdődik az ETO Parkban.

Polgár Tibor

A győriek mostani szezonban nyújtott teljesítményét látva szinte érthetetlen, hogy Pintér Attila legénysége hogyan tudta olyan simán megnyerni az NB I 2012/2013-as kiírását. Pedig a zöld-fehérek amellett, hogy megtartották a kulcsembereiket, még jócskán meg is erősítették a játékoskeretüket a nyáron. Ehhez képest az új idényben a 6. fordulóig kellett várniuk az első győzelmükre, amit aztán újabb kettő követett a sorban.

A Debrecen 3:0-s lesöprése után sokan talán azt gondolták, ettől a pillanattól kezdve beindul és megállíthatatlan lesz az ETO, amely a következő meccsén, az előző játéknapon meglepetésre kikapott Kecskeméten. Így pillanatnyilag a tabella 7. helyén, 13 pontot gyűjtve szerénykedik a címvédő.Ugyanennyi egység áll a Lombard Pápa neve mellett is, azonban Tóth Bálint tanítványai több győzelmüknek köszönhetően jelenleg egy pozícióval megelőzik szombati vendéglátóikat. Ez már csak azért is nagy szó, mert a Győri ETO köztudottan az egyik leggazdagabb hazai futballklub, amelynek lehetőségeit, anyagi hátterét még véletlenül sem lehet egy lapon említeni a Lombardéval.

Újabb nehéz feladat következik: a bakonyaljaiak (sárga mezben) a Videoton után ezen a hétvégén a Győrrel mérik össze tudásukat) (Fotó: Penovác Károly)



Persze ebből egyáltalán nem következik az, hogy Szűcs Lajoséknak ne lenne keresnivalójuk az ETO Parkban, hiszen ahogy mondani szokták, a labda minden játékos számára gömbölyű, és a futballban a kiscsapat olykor bizony megtréfálja a nagyot – ebben bízik most Németh Milán is, a bakonyaljai sárga-feketék csupaszív futballistája.

– A legutóbbi négy meccsen három alkalommal is nagyon elrontották a meccskezdést. Mi lehet az oka a gyorsan bekapott góloknak?

– Megmondom őszintén, erre nem tudok választ adni – fogalmazott elgondolkozva Németh Milán. – Úgy látom, a csapatból mindenki maximálisan koncentrál a feladatára az első pillanattól kezdve, mégis becsúsznak ezek a hibák. Ettől függetlenül a gyorsan bekapott gólokat leginkább a balszerencse számlájára írnám. Bízunk benne, hogy most már véget ért számunkra a pechszéria.

– A mostanában gyengélkedő magyar bajnok otthonába látogattok szombaton.

– A Győri ETO szerintem semmit sem gyengült az előző szezonhoz képest, továbbra is az egyik legjobb hazai csapatnak tartom őket. Mindenesetre a győzelemért utazunk az ETO Parkba, és úgy érzem, szervezett játékkal meg is szerezhetjük a három pontot. Rendkívül motiváltak vagyunk.

– A szezon elején kiválóan működött a Lombard védekezése, viszont az utóbbi időben többen is hiányoztak sérülés, eltiltás miatt.

– Egységes csapat vagyunk. A keret tagjai becsülettel dolgoznak az edzéseken, fel vagyunk készülve a feladatokra, kihívásokra. Ha valaki valamilyen okból kidől a sorból, tudjuk őt pótolni, ebből nem lesz gond.

 

Maric végre elkezdte a rehabilitációt

Hosszas távollét után Goran Maric a napokban visszatért Pápára, a Lombard csapatához. Mint ismert, a 29 esztendős támadó július 10-én, a Duslo Sala elleni felkészülési mérkőzésen súlyos sérülést szenvedett, a szerb futballistának elszakadt az elülső keresztszalagja. A sérült testrészt műteni kellett, az operációra Madridban került sor. Szemán Györgytől, a Lombard klubigazgatójától megtudtuk, a beavatkozás nagyon jól sikerült, Maric pedig elkezdte Pápán a rehabilitációs edzéseket, amit a tervek szerint egy ideig Szerbiában folytat majd. Előreláthatólag tavasszal a klub már számíthat a rutinos gólzsák játékára.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!