Sport

2013.10.13. 15:20

Veszprém BKC-Fehérvár: Izgalmas döntetlen

Izgalmas körülmények között szerzett egy pontot a kézilabda NB I-ben a Barabás KC együttese.

Novothny Ottó

Veszprém BKC-Fehérvár 30:30 (14:16)
Veszprém, 300 néző.V.: Herczeg, Südi- Veszprém: Pásztor Kokas 2, Planéta 3(1), Takács 3, Tóth E- 5(1), Tóth G. 11(4), Pelczéder 2. Csere: Szemerei, Györkös (kapusok), Kurucz, Hajtai 2, Marincsák 2, Vesztergombi 1, Kiskartali. Edző. Róth Kálmán-
Fehérvár: Kiss Azari 2, Siti 2, Horváth 5, Emberovics, Tilinger 5, Vaszari 6. Csere: Győrffy (kapus), Herr 2, Benzai 1, Kazai 3, Mayer 2, Hajduch 2. Edző: Pal Oldrup Jensen.
Kiállítások: 6, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 7/6, ill. 0.

A kezdés után a negyedik vendégek és a kilencedik helyezett hazaiak sem tudtak komoly előnyt szerezni. Mindkét oldalon több technikai hiba bosszantotta az edzőket, majd a félidő kétharmadánál a fehérváriak megléptek, 18. perc, 6:10. A félidőre sikerült felére faragnia a hazai együttesnek. A pihenő után aztán úgy tűnt, a vendégek gyorsan eldöntik a két pont sorsát, 15:20. Ekkor azonban megakadt a fehérvári gépezet, vagy a vendéglátók kapcsoltak rá, mindenesetre a Barabás KC ismét nyílttá tette a csatát, 18:20.

Ritka jelenet: Pásztor hajába beragadt a labda egy lövés után (Fotó: Penovác Károly)

Tovább birkóztak egymással a résztvevők, majd a végjátékban 29:30-nál a vendégek támadtak, de eladták a labdát. Az utolsó akció kettős emberelőnyben indult és három másodperccel a vége előtt megszületett az egyenlítést és egy pontot érő gól.

A veszprémiek erősebb és jobb csapattal szemben tisztességgel helytálltak.

Róth Kálmán: Hiába vezetett időnként több góllal is az ellenfél, én és a lányok is bíztunk a döntetlenben. Nem tudok igazán örülni, mert hatékonyabb kapusteljesítménnyel és kevesebb hibával mindkét pontot megszerezhettük volna.

Pal Oldrup Jensen: Csak annyit mondhatok, hogy többet kell dolgoznunk ahhoz, hogy javulni tudjunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!