Sport

2013.10.25. 11:05

Szeged-Veszprém: Presztízsen túl

Szombat délután a legnagyobb hazai rivális, a Pick Szeged csarnokában lép pályára az MKB- MVM Veszprém KC. A derbi 16 órakor kezdődik.

Horváth Gábor

A mmagyar kézilabda leginkább várt összecsapása következik. A nagy derbire természetesen a veszprémiek is kiemelt figyelemmel készülnek, de az utóbbi időben, és most is az a jellemző, hogy a Szeged számára egy fokkal fontosabb a találkozó. Az örök második titulust magukról lerázni igyekvő Tisza partiaknál ennek megfelelően hatalmas a fogadkozás.

- Megmondom őszintén, hogy nagyon várom már a találkozót, viszket a kezem - nyilatkozta a szegedi klub hivatalos internetes oldalának Juan Carlos Pastor, az alföldiek szakvezetője. A tréner igyekszik levenni játékosai válláról a terhet (mondván: nem ez az év legfontosabb meccse), ugyanakkor látja rajtuk a feszültséget és a várakozást.

A Veszprém, amely a honi pontvadászat mellett a Bajnokok Ligájában is száz százalékos, egyértelműen jobb csapat riválisánál. Igaz, Szegeden nem mehet biztosra, ez épp egy évvel ezelőtt bizonyosodott be. Carlos Ortega edző első Pick elleni rangadóján a bakonyiak hét góllal, 31:24-re kaptak ki Mikleréktől. Az alapszakasz győzelem aztán mégsem került veszélybe, a rivális ikszelt Tatabányán, a folytatásban, majd később a bajnoki döntőben pedig az MKB MVM visszavágott, a sima hazai sikerek után idegenben is nyerni tudott.

 

A veszprémieknek (középen Ortega mester) igazi csapatként kell működniük Szegeden (is) (Fotó: Penovác Károly)

 

A két csapat párharca a presztízsen túl most is az alapszakasz siker szempontjából fontos.

- A Szeged nekünk fog ugrani - válaszolta a Napló érdeklődésére Schuch Timuzsin, a bakonyi védelem egyik oszlopa. A kitűnő fizikai adottságokkal rendelkező válogatott játékos, aki a legutóbbi BL-meccsen, Zágrábban támadásban is jeleskedett, elmondta: iszonyatosan nehéz mérkőzésre számít.

- Nagyon koncentráltan készülünk. Biztos vagyok benne, hogy a hazaiak keményen játszanak majd és nekünk ezt tudni kell megfelelően kezelni. Támadásban pontosan kell játszanunk, védekezésben pedig minél hatékonyabban. Fontos, hogy sokat tudjunk futni, a gyors letámadások a mai kézilabdában döntő jelentőségűek.

A veszprémiek arra számítanak, hogy a Szeged nagyon bizonyítani akar, ezért mindent megtesz a siker érdekében. Schuch arra is figyelmeztet, hogy nem sétálhatnak bele mégegyszer a tavalyi csapdába. Egy éve kicsit elbíztuk magunkat, idén okosabbak leszünk tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!