Sport

2013.11.16. 18:09

KEK: Továbbjutott a Barabás KC

Nagy küzdelemben jutott a legjobb tizenhat közé a női kézilabda KEK-ben a Veszprém Barabás KC csapata, amely idegenbeli vereség után, hazai pályán kiejtette fehérorosz riválisát.

Horváth Gábor

Barabás KC-Gorodnyicsanka 31:27 (15:12)
Győr, ezer néző. V.: Hatipoglu, Simsek (törökök).
Veszprém Barabás KC: Pásztor – Kokas, PLANÉTA 5, TÓTH E. 6 (1), Takács 3, TÓTH G. 9, PELCZÉDER 5. Csere: Szemerey (kapus), Kurucz 1, Hajtai 1, Marincsák, Vesztergombi 1, Gulyás. Edző: Róth Kálmán.
Gorodnyicsanka: Jablonszka – Heszc, Jankujaskaja 5, Bobrik 2, SZPASZ 9, Bulava 3, KOCINA 6 (1). Csere: Kuncevic (kapus), Ozolina 1, Sarapanuskaja 1, Lahucina, Mokat. Edző: Szergej Kambur.
Kiállítások: 2, illetve 2 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 1/1.

Továbbjutott: a Barabás KC 56:54-es összesítéssel.

A mérkőzés egyáltalán nem úgy indult, ahogyan arra az azt megelőző hazai fogadkozásokból számítani lehetett. Az első találkozón kétgólos előnyt kiharcoló fehéroroszok egész egyszerűen állva hagyták az ezúttal Győrben pályára lépő Barabás KC-t.

A 7. percben 1:6-ot mutatott az eredményjelző, a Róth-csapaton volt a sor. A hölgyek ezt tudták és tették is a dolguk, fokozatosan felzárkóztak, majd a félidő utolsó tíz percéhez közeledve egyenlíteniük is sikerült, 8:8.

A hazaiak fölénybe kerültek, egyre inkább az ő akaratuk érvényesült és ez a félidei eredményen jól látszott: a Barabás háromgólos előnnyel vonulhatott pihenőre.

Fordulás után 5-6 percig kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, majd Tóth Gabriella vezérletével hatra (23:17) hízott a két együttes közötti különbség.

A Gorodnyicsanka ennek ellenére nem adta fel, a vendégek mindent megtettek a felzárkózásért és szívós munkával sikerült is lőtávolon belülre kerülniük, 29:26.

A hajrában azonban ismét a hazai alakulaté volt a lüktető meccs, s a Barabás KC kivívta a továbbjutást a KEK-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!