Sport

2013.11.13. 15:28

Nem tudtak betalálni

Gólnélküli döntetlent játszott a Lombard Pápa labdarúgócsapata Szombathelyen a Liga–kupa ötödik fordulójában.

Horváth Gábor

Haladás–Lombard
0:0

Szombathely. V.: Szőts. Szombathelyi Haladás: Rózsa – Schimmer, Tóth P., Devecseri (Halmai, a 37. percben), Bosnjak, Rajos (Füredi, a 70. percben), Simon, Iszlai, Nagy G., Andorka, Tóth L. (Angyal, a 46. percben) Edző: Artner Tamás. Lombard Pápa: Horváth – Tóth G. (Szabó, a 73. percben), Mecinovic, Nagy S., Présinger (Orosz, a 46. percben), Németh, Nagy T., Dóczi (Rodenbücher, a 43. percben), Sekour, Király, Eszlátyi. Edző: Tóth Bálint.

Műfüves pályán, zárkapus mérkőzésen fogadta a Haladás a pápaiakat. A hazaiak a Rohonci úti stadion, nem éppen ideális állapotban lévő gyepszőnyegét kímélendő vitték a találkozót másik helyszínre.A változtatásba a Lombard és a Magyar Labdarúgó Szövetség is beleegyezett, a rendőrség viszont kikötötte, hogy a biztonság érdekében zártkapus kell, hogy legyen a küzdelem.



A két csapat sorozatbeli első meccsét a pápaiak nyerték (2:0), akik egy ponttal jobban is álltak riválisuknál a G jelű csoport tabelláján.Mindkét együttes komolyan vette a mérkőzést, ez már az első perctől kezdve jól látszott. Nagy volt a küzdelem a pályán, miközben a kapuk nem forogtak túlságosan nagy veszélyben. A szombathelyieknél Devecserit sérülés miatt le kellett cserélni.

Fordulás után változott a helyzet, már ami az izgalmakat illeti. A vendégek rákapcsoltak és több ígéretes akciót is vezettek, a helyzeteket azonban nem sikerült gólra váltaniuk. Rózsa többször mentette meg csapatát egy–egy jó megmozdulással. Ezzel szemben a Haladás szinte teljesen veszélytelenül, komolyabb helyzetek nélkül futballozta végig a kupamérkőzést.

 

Jövő héten játszanak legközelebb

A bajnoki szünet miatt a pápaiak soron következő mérkőzése ismét egy Liga-kupa találkozó lesz. A Lombard a hétvégi pihenő után, november 19-én, kedden az FC Ajka otthonában lép majd pályára. Tóth Bálint legénysége az NB I-es pontvadászatban legközelebb az Újpest stadionjába lesz hivatalos. Azt a mérkőzést november 23-án rendezik meg. A Liga–kupa G jelű csoportjának jelenlegi állása: 1. Lombard Pápa 9 pont, 2. Szombathelyi Haladás 8, 3. Gyirmót 8, 4. FC Ajka 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!